Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    У РПЦ кажуть, що від Covid-19 щодня помирають тисячі, а в Україні та ж РПЦ протестує проти вакцинації

    Воєнно-політичний експерт Олександр Коваленко прокоментував антивакцинаторські мітинги організовані духовенством Російської Православної Церкви в Україні, зокрема під Верховною Радою України.

    «Я навіть не знаю, хто зараз небезпечніший, люди, які не носять у громадському транспорті маски, чи люди, які переконують ці маски не носити, тому, що коронавірусу немає, а ось це все на нас ночами розпиляють з літаків, люди отримують хімічний опік від діоксиду азоту, а лікують їх від якогось там COVID-19», – написав Коваленко у Фейсбуці.

    Він зазначив, що його в цій ситуації дивує, чому «влада не оголошує про жорсткі заходи переслідування поширювачів брехні про коронавірус та пособників поширення вірусу». На думку Олександра Коваленка, «людина, яка розповсюджує брехню і сприяє зараженню, а таким чином загибелі людей, має бути кримінально покарана».

    Що цікаво, поки в Україні проходили антивакцинаторські акції організовані духовенством РПЦвУ, один із найвищих єрархів Моспатріархату розказував про тисячі смертей від коронавірусу в Росії і те, що через високу смертність недоцільно проводити перепис населення.

    «…ми щодня втрачаємо майже тисячу людей. Зараз ми перепишемо населення (в Росії, – ред.), але мине кілька місяців, і ми втратимо частину цього населення», – сказав голова ВЗЦЗ РПЦ митрополит Іларіон (Алфєєв).

    Він підкреслив, що на боротьбу із коронавірусом мають кинути всі сили у РФ.

    «Мені здається, на це зараз мають бути кинуті всі сили. Система охорони здоров’я не є гумовою. Лікарні зараз переповнені. Мої знайомі хотіли відправити дитину до лікарні з якимось досить звичайним шлунковим захворюванням, але виявилось, що у московських лікарнях місць немає. Їм запропонували відвезти дитину до Сергієвого Посаду. Тобто хворіють діти та дорослі, люди вмирають. Ми весь час б’ємо антирекорди за захворюваністю, смертністю. Треба з цим щось робити, перш за все», – підсумував Алфеєєв.

    Чому ж тоді віряни РПЦвУ не слухають духовенства Церкви до якої належать? Невже в Росії навіть РПЦ зрозуміло, що треба кинути всі сили на смертельну епідемію, а в Україні духовенству РПЦвУ треба кинути всі сили на антивакцинаторські мітинги.

    До слова, зараз смертність від коронавірусу в Україні перевищує всі попередні роки і б’є «рекорди». 724 смертей було зафіксовано 27 жовтня.

    Найсвіжіше

    Популярне