Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Заступник голови Комітету з нацбезпеки звинуватила мирян РПЦвУ в організації акції проти вакцинації у Києві

    Ключовим організатором акції проти вакцинації стала близька до РПЦвУ громадська організація «Миряни».

    Про це каже народний депутат Верховної Ради від «Слуги народу», заступник голови Комітету з питань національної безпеки Мар’яна Безугла, передає Ліга.net 

    «Представники ГО Миряни, яка афілійована з УПЦ МП, директор Василь Макаровський, представник УПЦ МП єпископ Васильківський Миколай, один із організаторів – Куценко», – перераховує Мар’яна Безгула.

    Вона підкреслила що особливу роль в акції проти вакцинації відіграв Московський Патріархат. «За попередніми даними, за цим стоїть ФСБ», – додала народна депутатка Мар’яна Безгула.

    Раніше Сергій Куценко вже виступав як організатор мітингу проти патріарха Варфоломія (11 грудня 2020 року). Він був «тисячником», який плідно співпрацював з проросійським політиком Вадимом Рабіновичем з ОПЗЖ.

    За організацією акцій проти вакцинації негласно стоїть РПЦвУ, підтверджує колишній заступник голови Служби безпеки України (2014-2015) Віктор Ягун. А курирує їхнє проведення ФСБ Росії – «через свої джерела в цій псевдорелігійній структурі», впевнений він.

    Багато «антивакцинаторів» прийшли до Ради прямо з Києво-Печерської Лаври, де розташовується головний офіс РПЦ в Україні, розповідає колишній заступник голови СБУ Ягун.

    Він припустив, що у Лаврі антивакцинатори отримали благословення, адже «від самого ранку перед акцією струмочок людей потік із Лаври».

    Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що РПЦвУ підтримала мітинг антивакцинаторів в день, коли в Україні від COVID-19 померло 720 інфікованих. Акцію проти вакцинації підтримала ГО «Миряни», яка займалась акціями проти візиту патріарха Варфоломія і була прикриттям для зняття відповідальності із самої РПЦвУ.

    «…ми підтримуємо наших братів та сестер, які завтра, 3 листопада виходять під стіни Верховної Ради України висловити свій протест проти запровадження обов’язкової вакцінації та пов’язаного з нею обмеження прав віруючих», – йдеться в Телеграм каналі ГО “Мирян”.

    До слова, голову ГО “Мирян” Василя Макаровського, який до речі фігурант “Миротворця“, благословив на таку діяльність сам очільник РПЦвУ митрополит Онуфрій (Березовський).

    Раніше Духовний Фронт України також підмітив цю цікаву деталь. В той час коли в Росії від єрархів РПЦ лунають заяви про те, що тисячі людей щодня помирають від коронавірусу, в Україні та ж РПЦ протестує і організовує мітинги проти вакцинації. 

    У РПЦ навіть є спеціальна «Робоча група при патріарху Московському… щодо координації діяльності церковних установ в умовах поширення коронавірусної інфекції». У ній повідомлялось, що за період менше ніж за тиждень  у період з 29 жовтня по 3 листопада від COVID-19 померло шість священників Московського патріархату.

    Найсвіжіше

    Популярне