Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    Вселенський патріарх повертається на Фанар після насиченого візиту до США

    Сьогодні Вселенський патріарх вирушить на Фанар, оскільки сплив його офіційний візит до США. Вселенський патріарх пройшов медичний огляд у лікарні на Манхеттені. Результати перевірки були дуже задовільними, йдеться у відповідному повідомленні, передає orthodoxtimes.com.

    У середу, 3 листопада, Вселенський патріарх та його оточення вилетять з Нью-Йорка приватним літаком до Константинополя.

    Його офіційний візит розпочався у Вашингтоні 23 жовтня, коли Вселенський патріарх провів важливі зустрічі з президентом Джо Байденом і міністром закордонних справ Ентоні Блінкеном, а також з членами Конгресу.

    Вселенський патріарх мав нагоду розповісти про проблеми, які хвилюють Патріархат, наголосивши на питанні Богословської школи в Хаклі.

    Він також порушив питання автокефалії Української церкви, а також тиск Московського патріархату проти Вселенського патріархату. Виявилося, що у Вашингтоні є незадоволення неконструктивною роллю Росії в релігійному полі.

    Вселенський патріарх звернувся до грецької громади і попросив єдності між ними та єдності навколо архієпископа Елпідофора.

    Останньою зупинкою Вселенського патріарха став Нью-Йорк, де він вчора відчинив двері церкви Святого Миколая на Манхеттені. Грецька православна церква Святого Миколая була єдиним молитовним будинком, зруйнованим під час терактів 11 вересня разом з вежами-близнюками.

    У своєму посланні Вселенський патріарх розповів про історичний день для церкви та грецької громади в США.

    Як зазначив він, «сьогодні ми як церква і як грецька громада в США переживаємо історичний день, святкуючи відкриття святого храму та національну святиню – храм Святого Миколая. Вітаємо і дякуємо всім, хто доклав і наполегливо працював, щоб здійснити цю мрію. Перетворити твори темряви і фанатизму на твори світла, любові, надії, перспективи. Ми віримо в Господа, Який творить все нове, світле. Прошу Його благодаті та благословення до всіх нас, хто зібрався на святі, і на майбутніх паломників. Слава Богу за це».

    Найсвіжіше

    Популярне