Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Держсекретар США Блінкен на зустрічі із Варфоломієм: США твердо буде відстоювати принципи релігійної свободи

    США буде і надалі захищати релігійні свободи по всьому світі. Про це під час зустрічі з патріархом Варфоломієм у США, сказав державний секретар США Ентоні Блінкен. Його слова опубліковані в офіційному пресрелізі Держдепартаменту США. Зустріч відбулась у конференц-залі Джеймса Монро Державного департаменту.

    Це перша особиста зустріч Вселенського патріарха з держсекретарем, передає orthodoxtimes.com. Також були присутні архієпископ Америки Елпідофор, старійшина митрополит Халкидонський Еммануїл та старші члени Вселенського Патріархату та Грецької Православної Архієпархії.

    Його Всесвятість поінформував держсекретаря США Блінкена про різні питання, які хвилюють православних християн у Сполучених Штатах і в усьому світі, а також про бачення та служіння Вселенського патріархату щодо сприяння міжрелігійному діалогу та екологічної свідомості. Зокрема, Вселенський патріарх висловив стурбованість тяжким становищем християн на Близькому Сході та в Північній Африці, висловивши надію на стабільність та релігійну свободу в регіоні.

    Він також звернув увагу на нагальну потребу в негайних політичних діях у відповідь на кліматичну кризу, підкреслюючи відповідальність усіх лідерів за виконання своїх обіцянок щодо боротьби зі зміною клімату.

    Насамкінець він наголосив на важливості міжрелігійної співпраці між усіма релігійними лідерами заради взаємної толерантності та мирного співіснування по всьому світу.

    «Ми вдячні американській адміністрації, адміністрації Сполучених Штатів, за постійну підтримку Вселенського престолу та його ідей та цінностей, які ми намагаємось захистити, борючись у той же час за виживання у нашій історичній резиденції у Стамбулі», – підсумував патріарх Варфоломій.

    Після зустрічі із держсекретарем США Вселенський патріарх зустрівся із президентом США Джо Байденом. 

    Нагадаємо, 25 жовтня Вселенського патріарха виписали із лікарні, куди він потрапив після перельоту до США. Візит патріарха Варфоломія розпочався 23 жовтня і триватиме 12 днів.

    Найсвіжіше

    Популярне