Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    Обговорили глобальні виклики: У Білому домі відбулась зустріч Джо Байдена та патріарха Варфоломія

    Вселенський патріарх Варфоломій мав зустріч у Білому домі з президентом США Джо Байденом. Про це пише пресслужба Білого дому.

    Вселенський патріарх Варфоломій зустрівся з президентом Байденом у Білому домі - Greek News USA 3
    Greek News USA 5

    Президент привітав Його Всесвятість з тридцятиріччям морального та духовного керівництва на посаді Вселенського Патріарха. Байден також висловив полегшення з приводу швидкого одужання патріарха Варфоломія. Їхня зустріч підкреслила важливу роль, яку відіграють релігійні громади у протистоянні низки глобальних викликів, з якими ми всі стикаємося, а також десятиліття дружби та партнерства між Президентом Джо Байденом та Його Всесвятістю Вселенським патріархом, пише пресслужба Білого дому.

    Варфоломій зазначив, що надзвичайно задоволений тим, як пройшла зустріч з американським лідером.

    “Президент є людиною віри і людиною далекоглядності, і ми знаємо, що він запропонує цій чудовій країні та всьому світу найкраще керівництво та керівництво в межах своєї значної влади», – сказав Його Всесвятість.

    Пресслужба Білого дому поінформувала, що Варфоломій і Байден торкнулися теми боротьби з пандемією і зміною клімату.

    “Вони обговорили зусилля, спрямовані на протидію зміні клімату і на завершення глобальної пандемії коронавірусу, а також важливість свободи віросповідання, яка є основоположним правом людини”, – йдеться в повідомленні.

    Порушуючи тему пандемії COVID-19 Вселенський патріарх висловив свою позицію щодо вакцинації.

    «Я хотів би повідомити вам, що разом із Його Святістю Папою та архієпископом Кентерберійським, главою англіканської спільноти та релігійними лідерами мусульман і євреїв, ми звернемося до всього світу з проханням сприяти вакцинації всіх, особливо бідних людей, щоб усі були в безпеці».

    Президент США прийняв ініціативу щодо вакцини з «великим задоволенням».

    Його Всесвятість Вселенський Патріарх Варфоломій також зустрівся з секретарем Блінкеном, де він поділився своїми занепокоєннями щодо поводження з християнами на Близькому Сході та звернув увагу на необхідність політичних дій у відповідь на зміну клімату.

    Зображення
    Twitter Secretary Antony Blinken
    Зображення
    Twitter Secretary Antony Blinken

    Найсвіжіше

    Популярне