П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Елпідофор: У нашого патріарха Варфоломія все добре, він продовжить свій візит за планом

    Немає жодних підстав хвилюватися про стан здоров’я Вселенського патріарха Варфоломія, сказав архієпископ Америки Елпідофор, зазначивши, що в понеділок очікується виписка Вселенського патріарха з лікарні.

    За словами архієпископа, результати всіх медичних оглядів були чудовими, тому патріарх Варфоломій продовжить свою програму, що передбачає зустрічі з президентом Джо Байденом у Білому домі та держсекретарем Ентоні Блінкеном у Держдепартаменті.

    «(Патріарх) дуже щасливий. Ввечері його хотіли виписати, але лікарі це спростували. Він був схожий на лева в клітці», цитує архієпископа видання Orthodox Times.

    Після ранкової служби в Софійському соборі архієпископ Америки разом з митрополитом Халкидонським Еммануїлом відвідав Вселенського патріарха у лікарні.

    «Він був веселий, щасливий, мав почуття гумору, і нам навіть сказали, що він хоче їсти те, що не їсть класичний пацієнт, і ми запитали у лікарів, і вони нам сказали, що він зовсім не хворий і може їсти. що він хоче », – сказав архієпископ Елпідофор.

    Зі свого боку, Вселенський патріарх визнав, що він повинен краще розпоряджатися своєю енергією та часом, щоб піклуватися про своє здоров’я.

    Як зазначив архієпископ Америки, «жертовний настрій Патріарха до виконання своїх зобов’язань і очікування свого становища часто змушують його нехтувати своїм здоров’ям, але він більше не повинен цього робити, і ми його переконали, і я думаю, що він зрозумів».

    Нарешті, архієпископ Елпідофор пояснив госпіталізацію патріарха надмірною втомою, сказавши, що «це нагромадження втоми всіх цих днів, які передували в Константинополі святкуванням тридцятиріччя його Патріархату та попередні дні, куди патріарх їздив до Римі та в інших містах.

    Але справді напружив його довгий переліт, і одразу після цього, як зазвичай буває, наш Патріарх почав свою офіційну програму, і це його втомило. Ця втома спричинила нездужання в неділю вранці, і тому з міркувань обережності його доставили до лікарні».

    Особистий інтерес Байдена до здоров’я патріарха

    Нагадаємо, на понеділок у Білого дому запланована зустріч американського президента з патріархом Варфоломієм, повідомляє Архієпархія Америки.

    За інформацією ANA-MPA, лікар Джо Байдена зв’язався з Білим домом, попросивши його поінформувати про стан здоров’я Вселенського патріарха і запропонувавши свої послуги, якщо це необхідно.

    Найсвіжіше

    Популярне