Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Варфоломій: Відважні душі, що піднялися 11 вересня сходами веж близнюків створили незліченні сходи на небеса

    Грецька православна церква і національна святиня Святого Миколая у Світовому торговому центрі офіційно зустріли Вселенського Патріарха Варфоломія у вівторок, 2 листопада 2021 року.

    Вселенський патріарх благословив Святиню та взяв участь у Воздвиженні Хреста на її мармуровому куполі. Американська Грецька Православна Архієпархія та Друзі святителя Миколая офіційно привітали Вселенського патріарха Варфоломія з нагоди 30-ї річниці його інтронізації на архієпископа Константинопольського та Вселенського патріарха, повідомляє orthodoxtimes.com

    Благословення та присутність Вселенського патріарха є духовною знаковою подією для Святині, що буде повністю відкрита після завершення будівництва у квітні 2022 року.

    «Це Священне місце американського досвіду є тим місцем, де православна віра відіграватиме провідну роль у демонстрації світу того, що добро сильніше за зло, що є життя після смерті, і що любов завжди перемагатиме ненависть. Ми прийшли в це місце, щоб відкрити двері грецького православ’я для американської свідомості про те, яким може бути найкраще в релігії», – сказав Вселенський патріарх.

    «Ми прийшли сюди, щоб відкрити Двері Святого Миколая, покровителя всіх подорожуючих – від тих, хто загинув 11 вересня, тих, хто сумує за їхньою втратою, і прочан, які увійдуть до цієї Національної святині», – додав патріарх.

    Христос «зійшов на Голгофський хрест, щоб створити сходи на небеса для людства. Відважні душі, що піднялися того дня сходами веж близнюків, своєю любов’ю та своєю жертвою створили незліченні сходи на Небеса. Ангели піднесли їхні дорогоцінні душі на висоту, навіть коли їхні тіла були втрачені серед руйнувань того фатального дня», – підкреслив патріарх Варфоломій.

    Найсвіжіше

    Популярне