П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    НАЖИВО: Вселенський Патріарх благословляє Свято-Миколаївську церкву у Нью-Йорку

    2 листопада Вселенський патріарх благословляє та бере участь у Воздвиженні Хреста на мармуровому куполі церкви Святого Миколая відбудованої після теракту 11 вересня. Цього дня об 11 ранку за Нью-Йоркським часом відбувається освячення та встановлення Хреста, який стоятиме на куполі церкви, а також спеціальна служба, під час якої Вселенський патріарх відчинить двері храму, щоб передати особливе благословення, мощі самого Миколи Чудотворця, привезену зі Святої Гори Афон.

    Благословення та присутність Вселенського Патріарха стануть духовною подією для Святині, що відкриється у квітні 2022 року, після остаточного завершення буджівництва, повідомляє orthodoxtimes.com

    Грецька православна церква Святого Миколая була єдиним молитовним будинком, зруйнованим 11 вересня в наслідок терактів. Перебудований як національний храм, він був спроєктований всесвітньо відомим архітектором Сантьяго Калатравою і розташований на вершині парку Ліберті з видом на Меморіальні басейни та музей 11 вересня.

    Вселенський патріарх Варфоломій, митрополит Халкідонський Еммануїл, Архієпископ Америки Елпідофор, члени Священного Єпархіального Синоду Америки, керівництво Друзів Святителя Миколая, посадові особи портової адміністрації Нью-Йорка та Нью-Джерсі та віряни міста присутні на молитві.

    Найсвіжіше

    Популярне