П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Вселенський патріарх Варфоломій зустрівся зі спікером Палати представників Ненсі Пелосі

    26 жовтня Вселенський Патріарх Варфоломій І зустрівся зі спікеркою Палати представників Ненсі Пелосі в Капітолії. На зустрічі також були присутні митрополит Халкидонський Еммануїл та архієпископ Американський Елпідофор.

    Під час зустрічі Його Всесвятість нагадав про честь отримати Золоту медаль Конгресу під час свого першого офіційного візиту до Сполучених Штатів у 1997 році, додавши, як він пишається тим, що зараз поділяє цю честь з тими, хто захищав Капітолій США 6 січня 2021 року, передає orthodoxtimes.com.

    Вселенський патріарх також висловив вдячність президенту Джо Байдену та спікерці Пелосі за постійну відданість Сполучених Штатів релігійній свободі та свободі совісті в усьому світі. Патріарх Варфоломій обговорив зі спікеркою Пелосі нагальну потребу підтримки країн, що розвиваються, у забезпеченні вакцин для їх населення.

    Після зустрічі Ненсі Пелосі влаштувала обід у залі Рейберн, у якому взяла участь двопартійна група членів Конгресу. Сенатор Чак Шумер (штат Нью-Йорк) виступив із промовою щодо Апостольського візиту патріарха Варфоломія.

    Раніше цього дня Вселенський патріарх, архієпископ Елпідофор та офіційна делегація відвідали екуменічний прийом в Об’єднаному методистському корпусі, який організувала Національна рада Церков (НРЦ) на честь візиту патріарха Варфоломія.

    Його Всесвятість привітали президент і генеральний секретар НРЦ Джим Вінклер.

    НРЦ вшанував 30-ту річницю інтронізації Вселенського Патріарха, вручивши йому спеціальне Оголошення та Наперсний хрест. Потім Його Всесвятість виступив із промовою під назвою «Майбутнє екуменічного діалогу».

    Візит продовжиться 27 жовтня із зупинками у Віртоні (Західна Вірджинія) та Саунд-Бенд (Індіана).

    Нагадаємо, патріарх Варфоломій зустрівся із президентом США Джо Байденом і обговорив з ним тиск на ПЦУ і Вселенський патріархат.

    Візит патріарха Варфоломія до Сполучених Штатів розпочався 23 жовтня і триватиме 12 днів. Під час зустрічі із Його Всесвятістю Варфоломієм І, держсекретар США Ентоні Блінкен запевнив, що США твердо буде відстоювати принципи релігійної свободи.

    Раніше патріарх Варфоломій в інтерв’ю говорив, що Вселенський патріархат  “християнізував та цивілізував” росіян. Також, він розкритикував деструктивну ізоляціоністську позицію РПЦ, у тому числі філії РПЦ в Україні (так званої УПЦ МП).

    Найсвіжіше

    Популярне