Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    Патріарх Варфоломій зробив правильний вибір обравши Елпідофора архієпископом Америки

    Апостольський візит Вселенського Патріарха Варфоломія до Сполучених Штатів триває. Така витривалість для чоловіка, якому понад 80 років, вражає та служить уроком для багатьох молодших єрархів.

    Ми бажаємо йому здоров’я. Незважаючи на розбіжності з ієрархами та іншими людьми з окремих питань, патріарх Варфоломій вже три десятиліття піднімає престиж Вселенського патріархату, і його спадщина буде великою, коли він передасть естафету своєму наступнику.

    Варфоломій не відвідував інший бік Атлантики багато років. Незважаючи на організаційні проблеми його візит вдався. Варфоломій справді перебуває в США і підтвердив, що обрання Елпідофора на архієпископський престол виявилося рятівним.

    Елпідофор “успадкував” від свого попередника серйозні проблеми. Під час свого візиту Варфоломій виявив, що передав архиєпархію із серйозними проблемами. Побудова православної церкви Святого Миколая була пов’язана із нескінченними затримками. Фінанси архієпархії та Еллінського коледжу Святого Хреста в Бостоні з кожним роком ставали все більшим головним болем.

    Загалом спостерігалася картина занепаду. Архієпископ Димитріос намагався, але не зміг надихнути народ на те, щоб покласти край цій трясовині. Ця провінція Вселенського престолу є опорою “Матері-Церкви”. Варфоломій з ранніх років розумів, що новий архієпископ – це слушне рішення і рішення було дано раз і назавжди.

    Протягом двох років та кількох місяців вирішення проблем, що мучили Архієпископію Америки протягом десятиліть, знайшло остаточне рішення. Завдяки низці правильних рішень Елпідофора і вибору правильних людей на ключові пости. Рішення, які, як кажуть, завжди ухвалювалися за згодою Вселенського Патріарха Варфоломія.

    Проблеми пенсійного фонду для духовенства в Православній архієпископії Америки більше не існує. Життєздатність Фонду духовенства було забезпечено. Найсерйозніша у фінансовому плані бомба сповільненої дії Архієпископії Америки була знешкоджена. Еллінський коледж Святого Хреста (ЕКСХ) у Бостоні також отримав необхідну акредитацію для продовження своєї діяльності, і у фінансовому відношенні життєздатність ЕКСХ була забезпечена.

    Наступного тижня відбудеться відкриття православної церкви Святого Миколая на Манхеттені. Ця проблема також була вирішена. Американська архієпархія також зміцнювала міжконфесійний діалог та заохочувала участь грецької громади у церковному житті.

    Архієпископ Америки Елпідофор також дав можливість впливовим та важливим експатріантам брати участь та приймати рішення з питань архієпископії Америки. Рішення та ініціативи, які мають позитивний вплив навіть у далекій Греції.

    Наприклад, збирання одного мільйона доларів для постраждалих від землетрусу в нашій країні. Для когось те, що відбувається в далекій Америці, може здатися “кислим”. Але Варфоломій, безумовно, почувається виправданим у своєму виборі.

    За матеріалами статті грецького видання orthodoxtimes.gr. Автор Мелхіседек

    Найсвіжіше

    Популярне