П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Символічно, що могила Ватутіна стала місцем тяжіння для РПЦвУ – речник ПЦУ

    Речник Православної Церкви України архієпископ Євстратій (Зоря) прокоментував мітинги РПЦвУ проти візиту патріарха Варфоломія.

    «Символічно, що саме могила радянського генерала Ватутіна стала місцем тяжіння для зібрання церковних послідовників Москви. Бо Московська патріархія у її нинішньому вигляді — справжній релікт і примара радянської епохи», – написав архієпископ ПЦУ у Facebook.

    Один із коментаторів додав, що у Херсоні після того, як зняли “ідол” Лєніна, усі промосковські одразу почали збиратися біля Потьомкіна.

    Також речник ПЦУ називав подібні мітинги «комсомольським антицерковним карнавалом».

    Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що вірянам РПЦвУ неодноразово платили гроші за акції проти Вселенського патріарха Варфоломія. Також деякі віряни РПЦвУ хотіли прийти до патріарха Варфоломія і вигукувати йому «Наш патріарх – Кіріл!». До того віряни РПЦвУ організували «неканонічний» флешмоб у якому просили не їхати Вселенського патріарха в Україну. 20 серпня група прихильників РПЦвУ зустрічала патріарха Варфоломія із аеропорту із плакатами «наш предстоятель – Онуфрій». Таким чином в пропагандистів РПЦвУ виник внутрішній розкол: одні хотіли зустрічі з Варфоломієм, а інші — ні, одні називали свого предстоятеля Онуфрієм, а інші – Кірілом.

    У Вселенському патріархаті на проплачені акції Московського патріархату не зважають і заявили, що брехня і наклеп прихильників РПЦ в Україні ніяким чином не зачіпають і не зупиняють Вселенський Патріархат. Щобільше, там підкреслили, що РПЦвУ не можуть представляти думки всього українського народу. Також Вселенський патріарх заявив, що готовий вислухати проблеми РПЦвУ, але в рамках канонів Церкви.

    Найсвіжіше

    Популярне