Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    Віряни РПЦвУ хочуть піти ходою до Варфоломія, щоб вигукувати йому «Наш патріарх — Кіріл!»

    Віряни Російської Православної Церкви в Україні хочуть піти «хресною ходою» до Вселенського патріарха Варфоломія, щоб вигукувати йому «Наш патріарх — Кіріл».

    Про це свідчать дані опитувань одного із Телеграм каналів РПЦвУ «Крестный ход».

    Зокрема, вірян РПЦвУ запитали: як вони хочуть зустріти Вселенського патріарха Варфоломія, коли він приїде до України. Більшість опитуваних відповіли, що потрібно організувати «хресну ходу до місця, де буде патріарх Варфоломій», при цьому віряни РПЦвУ мають викрикувати «Наш патріарх — Кіріл!».

    Виходить так, що російська агресія проти України, яку благословляє і підтримує Московський патріарх Кіріл (Гундяєв), для вірян РПЦвУ є меншою загрозою, ніж візит Вселенського патріарха Варфоломія, який розірвав залежність українського православ’я від Росії. З цього робимо висновок, що більшість вірян РПЦвУ, згідно з опитуваннями, підтримують путінську політику окупації Криму та пропагандистську концепцію «адін народ».

    Адміністратори сторінки «Крестный Ход» просять президента України Володимира Зеленського взяти до уваги думку «Мирян» Московського патріархату в Україні.

    Ми також просимо відповідні спецслужби і керівництво нашої країни звернути увагу на проросійську діяльність ГО «Миряни» та РПЦ в Україні. Там примудрились промивати мізки людям настільки, що вони не вважають свою релігійну організацію частиною РПЦ, при цьому одночасно відкрито і впевнено кажуть, що їхній патріарх — знаходиться в Москві, країні агресора.

    Із РПЦвУ одночасно надходять протилежні команди своїм вірним. Один центр дав команду вірянам РПЦвУ, за гроші намалювати плакати із надписом «Варфоломій ми тебе не звали», інший — навпаки хоче зустрічі із патріархом Варфоломієм. Таке собі роздвоєння особистості в Моспатріархаті.

    Таке роздвоєння думок підтвердили і в спільноті РПЦвУ «Крестный Ход». «І перш ніж ГО “Миряни” озвучують нібито нашу думку: ПЕРЕКОНЛИВЕ ПРОХАННЯ — цією думкою поцікавитися! А то як у Зеленського виходить. Той каже що всі чекають Варфоломія. А ГО “Миряни” кажуть, що всі хочуть з ним зустрітися», – заявили в групі РПЦвУ.

    Найсвіжіше

    Популярне