П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Флешмоб “Варфоломій – ми тебе не звали” є платною акцією, гроші на яку виділяє РПЦвУ

    В України триває акція-флешмоб “Варфоломій – ми тебе не звали”, ідея проведення якої зародилась в Кремлі і слухняно виконується вірянами та духовенством Російської православної церкви в Україні (УПЦ МП).

    Власні джерела “Духовного фронту України” з числа вірян Московського патріархату, яких примушували до участі у флешмобі, розповіли цікаві обставини таких акцій, що проводяться у багатьох місцях України.

    Співбесідники відзначають, що керівників єпархій РПЦвУ в обов’язковому порядку змусили провести “молитовні стояння” з гаслом “Варфоломій – ми тебе не звали”. І, що логічно, виділили на це певну суму коштів.

    У розпорядженні редакції “ДФУ” опинилась світлина фрагменту проведеного флешмобу 12 серпня цього року поблизу Києво-Печерської лаври. На фото видно, як представники духовенства та вірянка рахують і ділять кошти після проведення акції протесту проти приїзду Вселенського патріарха Варфоломія І до України.

    Духовенство та вірянка РПЦвУ ділять кошти за участь в акції “Варфоломій – ми тебе не звали”

    Зі змісту даного фото стає зрозуміло, що улюблена тактика “Партії регіонів”, що полягає в проведенні проплачених акцій, успішно практикується сучасною РПЦвУ.

    Джерела “ДФУ” відзначають, що всі акції, які РПЦвУ вже провела під гаслом “Варфоломій – ми тебе не звали”, і всі акції, які ще тільки плануються, є проплаченими. При цьому, більшість учасників навіть не знають заздалегідь про зміст заходу, на який їх запрошують представники духовенства.

    Примітно, що фронтменом флешмобу виступає славнозвісний поціновувач “русского міра” митрополит РПЦвУ Лука (Коваленко). Своїми заявами він створює потужну рекламу та анонси акцій проти приїзду Вселенського патріарха, які потім підхоплюють проросійські та російські інформаційні пропагандистські ресурси.

    Втім, одного фактору в РПЦвУ все ж таки не врахували, коли готували флешмоб. З такої агресивної політики, яку проводить Московський патріархат в Україні добре стає зрозумілим, хто саме продукує розкол в українському та світовому православ’ї, а хто, в міру своїх сил, прагне домогтись панування довгоочікуваного миру у нашій державі.

    Найсвіжіше

    Популярне