Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    «Миряни» і РПЦвУ не висловлюють думку всього українського народу, – представник Вселенського Патріархату

    Ніколаос Папахрісту, директор Управління преси та комунікацій Вселенського патріарха Варфоломія, який супроводжує патріарха Варфоломія під час поїздки до України розповів Духовному Фронту України, що проросійська ГО «Миряни» і віряни Російської Православної Церкви України в Україні не представляють думку всього українського народу.

    «Упевнений, що окремі дії не висловлюють думку всього українського народу, який відомий своєю любов’ю, вдячністю і повагою до Вселенського Престолу і, в цілому, теплою і щиросердечною гостинністю до кожного гостя країни. Відносини Вселенського Престолу з українським народом складалися століттями. Вони, безсумнівно, історичні та глибоко духовні. Вони сильні і непохитні. Його Всесвятість приїжджає в Україну, як я вам уже говорив, і це вже давно відомий факт, як запрошений президентом країни і предстоятелем Православної Церкви України гість, для того, щоб брати участь в урочистостях з нагоди Незалежності вашої країни», – розповів представник Вселенського патріархату.

    Він також висловив жаль, що в РПЦвУ вирішили зайняти позицію образ і дешевих трюків проти Вселенського патріарха.

    «Дуже шкода, якщо деякі люди думають, що образи і дешеві комунікативні прийоми зможуть знеохотити Його Всесвятість відвідати Київ», – підкреслив Ніколаос Папахрісту.

    У Вселенській патріархії пояснили, що патріарх Варфоломій приїде в Україну, щоб благословити наш український народ.

    «Вселенський патріарх прибуде з Константинополя, щоб благословити український народ і побажати йому, з Божою поміччю, відсвяткувати ще багато річниць незалежності своєї країни в дусі єдності, братерства і солідарності, в обстановці безпеки і миру. Далеко від військових загроз, конфліктів і конфронтацій, забезпечуючи тим самим кращі умови життя і процвітання для кожного громадянина країни», – підсумував директор Управління преси та комунікацій Вселенського патріарха Варфоломія Ніколаос Папахрісту.

    Найсвіжіше

    Популярне