Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Вселенський патріарх готовий вислухати проблеми РПЦвУ, але в рамках канонів Церкви

    Вселенський патріарх заявив, що готовий вислухати проблеми представників Російської Православної Церкви в Україні і залікувати їх травми, але діалог буде вестись в рамках канонів Православної Церкви.

    «Запрошуємо у цей священний час та закликаємо від щирого серця братів у Христі, єрархів у цій країні, їхній клір та вірян (РПЦвУ – ред.), які не спілкуються церковно з нами, переглянути свою позицію та сприяти мирному співіснуванню та взаєморозумінню тут людей та православних християн. Ділячись з любов’ю самобутністю задля примирення та встановлення терпимості, толерантності, яких усі ми потребуємо», – сказав Вселенський патріарх.

    «Ми, як Церква–Матір, готові вислухати проблеми, розвіяти думки, зцілити занепокоєння, загоїти травми, милістю Божою, усіх наших дітей, завжди, проте, у межах освяченого Церковного Передання. Ми твердо віримо, що милість Спасителя нашого Ісуса Христа, як і завжди, простягнеться щедро над усіма нами і ми радітимемо відчутним і до того ж таким, що приносять мир, плодам Святого Духа», – додав Його Всесвятість.

    Вселенський патріарх зауважив, що радіє поступу та добробуту Православної Церкви України і привітав її предстоятеля митрополита Епіфанія.

    «Не бійтеся проблем та труднощів, оскільки Велика Церква будує на непорушному та непохитному фундаменті «а він є Ісус Христос». Існування та структура очолюваної Вами Церкви є данністю і будь-які сумніви є марними та даремними, оскільки “Камінь, що його будівничі відкинули, той наріжним став каменем” (Від Матвія 21:42), – підкреслив патріарх Варфоломій.

    Найсвіжіше

    Популярне