П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Законне приєднання священників і парафіян до ПЦУ в Моспатріархаті назвали «насиллям і захопленням»

    У РПЦвУ знову взялись повторювати старі побрехеньки, які були озвучені кілька місяців тому. Законне приєднання шляхом голосування священників і парафіян до ПЦУ в Московському патріархаті назвали «насиллям» і «захопленням». Ще більше «крові», за словами РПЦвУ, буде після візиту Вселенського патріарха Варфоломія.

    «Кров, захоплення храмів… Де там мир, де любов до Бога, до ближнього, де віра в Бога? Це внутрішня суть організації, яка отримала томос від патріарха Варфоломія», – говорить архієпископ РПЦвУ Миколай під час «круглого столу», організованого проросійською організацією «Миряни», передає сайт РПЦвУ.

    Він категорично відмовився визнавати, що люди і священники Московського патріархату можуть вільно покинути цю релігійну організацію через власні переконання, або російсько-українську війну. Наприклад, нещодавно колишній священник МП Ігор Соловей розповів що на зборах за ПЦУ виступило 107 людей, проти трьох, які були за МП.

    В цю реальність категорично відмовляються вірити представники Моспатріархату. На переконання єрарха РПЦвУ, приїзд патріарха Варфоломія до України – це виклик навіть не РПЦвУ, «це виклик громадянам України, які пережили насилля над собою».

    У РПЦвУ вважають, що будуть нові відтоки парафіян і священників після приїзду Вселенського патріарха. Їх вони традиційно називають «захопленнями», хоча в судах довести сказаного не в змозі.

    Нагадаємо, раніше ГО РПЦвУ «Миряни» назвали патріарха Варфоломія винним у відтоку вірян і священників із МП в Україні.

    16 жовтня 2020 року, президент України Володимир Зеленський запросив Вселенського патріарха до України на 30-у річницю незалежності. Одразу після цього в РПЦвУ почали говорити про проблеми в Україні, які на їхню думку спричинить цей візит. РПЦвУ не хоче, щоб Вселенський патріарх Варфоломій відвідав Україну і лякає релігійними протистояннями, проблемами та конфліктами. Такі страхи московської церкви пов’язані із новою хвилею переходів до української церкви, яку може спричинити візит патріарха Варфоломія.

    Найсвіжіше

    Популярне