Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    На зборах за ПЦУ виступило 107 людей, проти трьох, які були за МП, – священник Ігор Соловей

    Священник Ігор Соловей, який приєднався разом із парафіянами до Православної Церкви України розповів, що у Московській Церкві захотіли залишитись лише троє людей, проти 107.

    «Люди різні, але в нас на зборах таких проросійських виявилося раптом троє душ проти 107, які були за приєднання до ПЦУ…Але щоб ви знали: помилково вважати Сумщину проросійським регіоном. Зараз навіть є новий мем: Сумщина — нова бандерівщина», – розповів священник в інтерв’ю «Релігійній правді». 

    Отець Ігор каже, що здійснити перехід було легко: «І морально, й інтелектуально (я маю на увазі історичні знання) громада була готова до цього. У нас стояло питання, як це здійснити технічно. Бо перед зборами в храм почали заходити дивні люди, оглядати все якось по-господарськи».

    Як розпочалась російсько-українська війна у 2014 році, всі парафіяни зустріли із тривогою цю звістку, лише регент хору із радісним обличчям чекав на прихід росіян, бо за його словами «гірше не буде».

    Зараз регент, що закінчив церковне училище, судиться із парафією, що приєдналась до ПЦУ.

    «Тепер той, що агресора чекав, свідок у справі проти нас. Закінчив церковне ПТУ в Чернігові, де найбільше його навчили ненавидіти українську мову», – каже священник Ігор Соловей.

    Найсвіжіше

    Популярне