Неділя, 28 Квітня, 2024
Бiльше

    РПЦвУ не хоче, щоб Вселенський патріарх Варфоломій відвідав Україну і лякає релігійними протистояннями

    Російська Православна Церква в Україні проти відвідин України Вселенським патріархом Варфоломієм. Таку позицію від імені московського патріархату висловив митрополит Антоній (Паканич), додавши, що через це може статись релігійне протистояння.
    «Ми проти того, щоб Патріарх Варфоломій приїжджав в Україну. Тому як розуміємо і можна припустити, що його приїзд буде служити не миру в Україні, а може стати новим поштовхом до глобальних протистоянь. Президент про це обов’язково повинен знати і подбати, щоб ні одна зовнішня ситуація, приїзд, не привели до нового витка протистояння серед вірян», – сказав Антоній (Паканич), повідомляє pravlife.
    Крім того, на думку Паканича, патріарх Варфоломій незаконно втрутився в релігійну ситуацію в Україні, і це втручання призвело до «протистояння і захоплень храмів» Московської церкви в Україні. Також він назвав незаконній дії Зеленського, який зустрівся із патріархом Варфоломієм.
    Нагадаємо, «Голуб миру» митрополит РПЦвУ Паканич виступив проти «пропаганди війни». Крім того Антоній (Паканич) порівняв себе із Христом, який зцілює, а секретаря РНБО – із фарисеями.

    Найсвіжіше

    Популярне