Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Українські медіа виграли інформаційну війну з російською пропагандою, – журналіст

    На думку журналіста Дмитра Тузова, українські ЗМІ виграли інформаційну війну з російською пропагандою, а всі протилежні твердження є елементами інформаційної війни, щоб виправдати зусилля пропагандистів Соловйова-Кісільова, яких РФ вклала мільйони доларів.

    Про це він повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці, передає Детектор Медіа.

    «Зараз почнеться загальне збудження. Пропоную контр-тезу існуючій догмі. Українські медіа, насправді, виграли інформаційну війну з російською а, яка штампує дезінформацію конвеєрним способом», – написав Тузов.

    Він впевнений, що світ побачив війну завдяки українським журналістам, які, ризикуючи життям, в зоні бойових дій – з першого дня війни.

    «Світ визнав факт, що Росія є країною-агресором, підтримує тероризм і окупувала українські території, включно з Кримом. Проти країни-агресора цивілізований світ застосував санкції. Спроба перетворити війну на “громадянський конфлікт” не пройшла. І залишилась лише в наративі російських телеканалів й підконтрольних Козаку-Медведчуку пропагандистських організацій. Майже весь інформаційний план кремлівської машини зірвано. Це перемога української дипломатії, громадян, політиків і, звісно, медіа».

    «Інформаційний «програш» українських медіа російським ресурсам – така ж сама дезінформація, як й історія з розіп`ятим хлопчиком», – підкреслює медійник.

    «Кісільовим і соловйовим потрібно виправдовувати поразку, в яку Кремль вклав мільярди доларів. Вони максимально будуть поширювати це лайно і ніколи не визнають, що, насправді, програли інформаційну війну. Але чому у нас репродукують цей фейк? Ми ж ніби не мазохісти…»

    «Якби українські медіа програли війну, ситуація була б значно гіршою. Наведу історичний приклад. Геноцид українського народу під час голодомору 30-х й 40-х років минулого століття став можливим ще й тому, що світ нічого не знав про масштабне вбивство мільйонів людей. Журналісти не вели репортажі з місць і полів (як це було у 2014-му й після), а кількох західних медійників сталінський режим підгодував грошима й можливістю брати інтерв`ю у вождя всіх часів і всіх народів. Тож вони співали те, що замовляли у Москві», – пояснив журналіст.

    Водночас він погодився, що в Україні існують серйозні проблеми в медіа-секторі. «В нашому тилу працюють організовані і добре проплачені групи медіа-зрадників, які діють спільно з російськими колегами, за їхніми шаблонами, й контролюються російськими медіа-менеджерами. Це правда. Але зрада і саботаж не свідчать про те, що українські медіа програли війну».

    Наступною величезною проблемою Тузов назвав брак інформації про Україну за кордоном.

    «Чудово це побачив, перебуваючи в Німеччині. І, навіть почав діяти у справі ліквідації цієї пробоїни в корпусі. Хочу налагодити поширення новин про Україну в німецьких соцмережах. В планах – поширення інформації не лише німецькою, а й англійською, португальською, французькою, іспанською, польською і російською мовами. Розумію, що це – мінімум мінімумів, але чомусь згадую сюжет книги Герберта Уелса “Війна світів”. Нагадаю, там на біологічному мікрорівні було знищено ворожу цивілізацію, яка здійснювала агресію проти землян».

    «Підсумок: інформаційну війну ми не програли. Я вважаю, що ми її виграли. Не зважаючи на величезну диспропорцію у засобах і ресурсах. Але війна триває й набуває нових форм, і потребує нових рішень, ідей. Потрібно аналізувати і враховувати помилки, яких справді багато. Це має надихнути на подальшу результативну протидію навалі фейків, брехні й маніпуляцій, підкріплену мільярдними бюджетами. Здоровий азарт і розуміння того, що треба робити – нам у допомогу», – підсумував Дмитро Тузов.

    Нагадаємо, у РПЦвУ визнали, що після закриття 3-х каналів Медведчука, для них залишився лише амвон храму. В московському патріархаті попросили  владу не чинити з нею так, як із проросійськими каналами.  У РПЦвУ очікують, що після закриття проросійських каналів, наступними можуть прикрити їх.  Уже створена «Спілка православних адвокатів», а Новинський буде боротись «за конфесійний мир» в українському парламенті.

    У зв’язку з цим в МП почали говорити про «гоніння на церкву» і навіть провели «зібрання постраждалих від гонінь» у Києво-Печерській лаврі. Водночас РПЦвУ намагається прикрити сайт «Миротворець», який регулярно викриває злочини РФ та єрархів МП проти України.

    Найсвіжіше

    Популярне