П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    «Нападників не знаю, але всі їхні родичи з ПЦУ»: Потерпілий із Задубрівки плутається у свідченнях. Відео

    Пропагандисти із «Першого козацького», намагаючись переконати в правдивості свого фейку, випустили відеосюжет з коментарем потерпілого вірянина РПЦвУ Василя Хащіюка з села Задубрівка.

    Складається враження, що він просто зачитує на відео заготовлений текст.

    Так, на запитання чи встиг він впізнати нападників, Хащіюк почав плутатись у свідченнях: «Вадима звісно встиг (впізнати, – ред). А більше не встиг. Бо то темно. Ані світла. Нікого більше не встиг».

    Потерпілий впізнав лише одного нападника, але звинуватив усіх хлопців у зв’язку з Православною Церквою України: «Звісно пов’язані (нападники з ПЦУ, – ред.). Всі родичі їхні в ПЦУ. Звісно пов’язані», – сказав Василь Хащіюк.

    Розповідь постраждалого ще раз підтверджує, що це конфлікт на побутовому ґрунті, який хочуть виставити як релігійну ворожнечу. Молодики образились на чоловіка, через його відмову випити з ним і вчинили злочин. В розмовах ані про ПЦУ, ані про РПЦвУ не йшлось.

    Пряма мова потерпілого: «Прийшов я з нічного чергування. Дійшов…зрівнявся з магазином, колишнім магазином. Вадім Скрипник спирає: “Чого ви не вітаєтесь”. Я привітався. Він каже: “Йдем вип’єм по сто грам”. Я кажу: “Я рано маю йти до роботи”. Я пішов. Через пару хвилин, я чую хвилина дві і тупіт ззаду. І все. Положили на землю. Кинули і б’ют».

    Раніше у поліції пояснили, що вірянина РПЦвУ побили через побутовий конфлікт, а не релігійний. «Чоловік повідомив, що між ним та місцевими жителями віком від 18 років, які перебували в стані алкогольного сп’яніння, виникла словесна суперечка на ґрунті непорозуміння, під час якої йому завдали тілесні ушкодження», – зазначили в Чернівецькому управлінні Нацполіції.

    Раніше ми повідомляли, що фейк про побиття вірянина РПЦвУ в Задубрівці перетворюється на балаган. Сама ж фейкова інформація, про побиття вірянина РПЦвУ нібито прихильниками ПЦУ, розповсюджується посіпаками російських спецслужб.

    РПЦвУ створила і поширює відвертий фейк з метою нагнітання протестних настроїв у власному середовищі перед масовими зібраннями, які заплановані на 23 березня. Потрібно було найти якусь яскраву жертву, якогось «розп’ятого хлопчика» і вони його найшли у селі Задубрівка.

    Тепер для пересічних вірян РПЦвУ є ще одна причина втілити в Україні «чорногорський сценарій» і піти на антиурядові мітинги. Лише в Києві, Вінниці, Одесі та Рівному мітинги РПЦвУ скасувала через тиск влади у зв’язку з карантинними обмеженнями. У всіх інших містах мають відбутись масові демонстрації проти законопроєктів про перейменування й колабораціонізм та проти візиту Вселенського патріарха Варфоломія в Україну.

    Раніше експерт Олександр Коваленко повідомляв, що «РПЦвУ, яка культивує зараз в інформаційному просторі наратив про „гоніння“ найближчим часом почне розгойдувати свою армію парафіян за допомогою замовних провокацій. І проба пера, судячи з усього, вже була зроблена». Він зауважив, що у конфлікт втрутився фігурант Миротворця Алєксандр Вознєсєнскій, який таким чином «палить всю кантору» РПЦ.

    27 січня 2019 року більшість православних села Задубрівка, а це 158 людей, проголосувала за перехід до Православної Церкви України. Там була і поліція, і державний реєстратор, який це все зафіксував. Голосували тільки жителі села, які мали реєстрацію. Але меншість, яка залишилась у Московському патріархату, застосовує приїжджих “тітушок” для розпалювання конфліктів.

    Найсвіжіше

    Популярне