Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    У поліції пояснили, що вірянина РПЦвУ побили через побутовий конфлікт, а не релігійний

    Національна поліція в Чернівецькій області пояснила, що вірянина РПЦвУ побили через побутовий конфлікт, а не через його приналежність до Московського патріархату, як стверджували пропагандистські ЗМІ.

    Про це Духовному Фронту України повідомили власні джерела в Нацполіції. Вони також розповіли деталі конфлікту.

    63-річний Василь Хащіюк повертався з нічного чергування в храмі РПЦвУ у Задубрівці. Йдучи додому повз магазин, Хащіюк зустрів власника магазину, який спільно із друзями розпивав на капоті автомобіля спиртне. Чоловіки «обмивали» отримання власником магазину водійських прав.

    Чоловіки запропонували Василю Хащіюку скласти компанію. Чоловікам не сподобалась його відповідь на їхнє запрошення. Ті, будучи добре на підпитку, взялися гамселити Хащіюка.

    Таким чином, конфлікт із вірянином РПЦвУ Василем Хащіюком є суто побутовий і  жодного відношення до релігії не має.

    Цю інформацію підтверджує і поліція Чернівецької області. «Чоловік повідомив, що між ним та місцевими жителями віком від 18 років, які перебували в стані алкогольного сп’яніння, виникла словесна суперечка на ґрунті непорозуміння, під час якої йому завдали тілесні ушкодження», – зазначили в Чернівецькому управлінні Нацполіції.

    РПЦвУ поширює відвертий фейк в інтересах роспропаганди та нагнітання протестних настроїв у власному середовищі перед масовими зібраннями, які заплановані на 23 березня. Потрібно було найти якусь яскраву жертву, якогось «розп’ятого хлопчика» і вони його найшли у селі Задубрівка, де парафіяни вже 2 роки моляться на дворі після переходу в ПЦУ.

    Тепер для пересічних вірян РПЦвУ є ще одна причина втілити в Україні «чорногорський сценарій» і піти на антиурядові мітинги.

    Раніше експерт Олександр Коваленко повідомляв, що «РПЦвУ, яка культивує зараз в інформаційному просторі наратив про „гоніння“ найближчим часом почне розгойдувати свою армію парафіян за допомогою замовних провокацій. І проба пера, судячи з усього, вже була зроблена». Він зауважив, що у конфлікт вмішався фігурант Миротворця Вознєсєнскій, який таким чином «палить всю кантору».

    27 січня 2019 року більшість православних села Задубрівка, а це 158 людей, проголосувала за перехід до Православної Церкви України. Там була і поліція, і державний реєстратор, який це все зафіксував. Голосували тільки жителі села, які мали реєстрацію. Але меншість, яка залишилась у Московському патріархату, застосовує приїжджих “тітушок” для розпалювання конфліктів.

    Раніше ми повідомляли, що фейк про побиття вірянина РПЦвУ в Задубрівці перетворюється на балаган. Сама ж фейкова інформація, про побиття вірянина РПЦвУ нібито прихильниками ПЦУ, розповсюджується посіпаками російських спецслужб.

    Найсвіжіше

    Популярне