Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    Фейк про побиття вірянина РПЦвУ в Задубрівці перетворюється на балаган

    У РПЦвУ, втративши будь-яку надію на підвищену увагу до свого фейку про переслідування з боку ПЦУ, зажадали вибачень від Вселенського патріарха.

    Будь-фейк, що розповсюджується в рамках інформаційно-психологічної спеціальної операції (ІПСО) має свій термін життя. По-іншому бути не може, оскільки у фейка є момент народження (вкидання) і момент його загибелі (розвінчання). І, найчастіше, коли фейк вмирає, його розповсюджувачі від нього відразу ж абстрагуються, адже подальше підтримання того, що розкрито, дискредитує вже самого розповсюджувача.

    Але є унікальні випадки, коли поширення фейку досягає найвищого ступеня абсурдності і починає нагадувати якесь гротескне шапіто з гіпертрофованими акробатами і несмішними клоунами. Саме таке гротескне шапіто починає нагадувати фейк про побиття вірянина РПЦвУ в селі Задубрівка, якимись “молодчиками” ПЦУ.

    За минулі вихідні вже хто тільки з пулу РПЦвУ не висловлювався з цього, притягнутого за вуха до якогось релігійного переслідування, банального побутового конфлікту. Звучало не тільки думка пересічних представників РПЦвУ нижнього рангу, а й до висвітлення цієї теми залучили інформаційні майданчики, кураторів російської військової розвідки ГУ ГШ ЗС РФ, російського шпигуна на Кіпрі Алєксандра Вознєсєнского і некваліфікованого голову Юридичного відділу РПЦвУ протоєрея Олександра Бахова.

    І здавалося б, куди гірше? Ваш фейк поширюють інформаційні майданчики російських спецслужб, російський шпигун на Кіпрі ретранслює наративи про “гоніння”, а, здавалося б, юрист закриває очі на “gраво” і несе бездоказове обвинувальну нісенітниця проти ПЦУ! Але ж ні, гірше може бути! Адже крім гіпертрофованих акробатів на арену було вирішено випустити несмішних клоунів!

    Так, одіозний митрополит РПЦвУ в Запоріжжі Лука (Коваленко) звернувся до Вселенського патріарха Варфоломія з вимогою до того принести вибачення за “діяння” ПЦУ вірянам московського екзархату, або того спіткає прокляття боже …

    Що ж, несмішні клоуни на манежі. А це значить, що сам по собі фейк про побиття вірянина РПЦвУ досяг свого катарсису і на амбразуру абсурдності був кинутий найбільш одіозний з наявних в складі РПЦвУ член. Адже для звернення до Вселенського патріарха в такому тоні і з такими погрозами обраний був саме Лука, відомий своїми різкими, агресивними та заявами, що інколи не товаришують зі здоровим глуздом.

    По суті, митрополит Лука в РПЦвУ як Ілля Ківа в ОПЗЖ. Того теж відправляють в ефіри нести різного роду марення і абсолютну нісенітницю, яку не наважиться говорити жоден інший представник проросійської партії в Україні. І жодних претензій до Ківи виникнути не може, адже у того є довідка про проблеми з психікою. Аналогічно і Лука, правда, поки без довідки. Хоча після такої заяви, упевнений, її йому слід в авральному режимі оформляти.

    Як би там не було, а таке звернення, це фактична розписка РПЦвУ в провалі ІПСО, що не досягла кінцевого результату зі скільки-небудь значимим ККД. Тепер організаторам цієї вистави тільки залишається, що істерія і влаштовувати дешевий хайп і придумувати якийсь новий інформаційний фон і привід для перевірки мобілізації своїх “ходоків” на 21 березня.

    Олександр Коваленко, експерт

    Найсвіжіше

    Популярне