Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Юридичний катарсис від профнепридатних спікерів РПЦвУ

    Учора РПЦвУ, не без допомоги російських інформаційних майданчиків і низки експертів, які відкрито вважаються агентами російської розвідки (Алєксандр Вознєсєнскій), спробували обставити хуліганський напад на прихожанина цієї церкви в Задубрівці, як переслідування прихожан РПЦвУ якимись “бойовиками” ПЦУ.

    ККД від їхніх заходів, м’яко кажучи, зазнав тотального фіаско, оскільки зрежисованість і маніпулятивний характер озвученої інформації були настільки явними, що незграбність організованої провокації кидалася навіть в неозброєні та зашорені очі. Проте РПЦвУ і сьогодні не залишає спроб роздмухати цей фейк, але цього разу вже не стільки викриваючи себе участю в цій виставі майданчиків, підшефних розвідці РФ, або російських агентів, а своєю тотальною юридичної неосвіченістю.

    Так, апелюючи до заяв представників ПЦУ і звертаючись безпосередньо до влади України, московський екзархат вирішив зайнятися юридичним словоблуддям, підключивши до даної інформаційної кампанії голови Юридичного відділу РПЦвУ протоєрея Олександра Бахова.

    Протоєрей РПЦвУ Олександр Бахов

    Так, дипломований юрист, пан Бахов, дослівно заявив: “Це яскрава ілюстрація наслідків того поділу, який приніс проєкт минулої влади – «ПЦУ» в наше суспільство. Він передбачає, що цей злочин можуть намагатися видати за побутовий конфлікт, і закликає владу і правоохоронців до відповідального розслідування”.

    Від слів пана Бахова буквально сльози навертаються на очі і можливо, як спікер, який виступає перед бабусями на лавці біля під’їзду, він виглядав би дуже навіть пафосно. Але як юрист, своєю заявою представник РПЦвУ підтвердив свою абсолютну, тотальну профнепридатність.

    Справа в тому, що Олександру Бахову має бути чудово відомо про такий юридичний термін як презумпція невинуватості. Якщо пан Бахов забув про цей термін, то я йому нагадаю, що це один з основоположних принципів кримінального судочинства, що полягає в тому, що особа вважається невинуватою, доки її вину в скоєному злочині не буде доведена в порядку, передбаченому законом, і встановлена вироком суду, який набув законної сили.

    Нагадаю, що в даний час інцидент в Задубрівці розглядається як “побутовий конфлікт”. Тобто, навіть не хуліганство, а саме як “битовуха”. При цьому першоджерело інформації, а саме офіційний ресурс храму святого Архістрага Михаіла в Задубрівці так само писав про тих, хто напав на прихожанина, як про “ймовірних” прихильників ПЦУ. Тобто навіть підконтрольний РПЦвУ інформаційний майданчик, що знаходиться на місці подій, коливалася.

    А тут на другу добу Олександр Бахов без суду і слідства прямим текстом кляне ПЦУ. Неупередженість? Незаангажованість? Ні – не чули!

    Тобто голова Юридичного відділу РПЦвУ протоєрей Олександр Бахов, продемонструвавши повну невідповідність своїй посаді, адже своєю заявою він підіграв фейку тієї структури, на яку працює (прислуговує), повністю ігноруючи норми і вимоги юриспруденції, яку, начебто, вивчав. Або заліки здавалися за кошти парафіян автоматом, а тому йому і невідомі ази? Адже як ще можна назвати настільки грубий і безглуздий юридичний катарсис Бахова.

    На завершення зазначу, що теперішнє інформаційне вкидання, безумовно, буде ще деякий час пульсувати для підтримки ажіотажу в інформаційному просторі. Але з урахуванням того, що в ньому були використані виключно стандартні методики російської пропаганди, що використовуються проти України з 2014 року, видозмінені під релігійну тематику, його вдалося досить швидко придушити.

    Але це не означає, що найближчим часом, подібного роду провокація, спрямована проти ПЦУ, керівництва України і безпосередньо зосереджена на зрив візиту Вселенського патріарха Варфоломія до України, повториться вже згідно більш хитромудрого сценарію.

    Скажімо так – виклик прийнятий! Спробуйте здивувати!

    Олександр Коваленко, експерт.

    Найсвіжіше

    Популярне