Середа, 1 Травня, 2024
Бiльше

    В ООН вважають, що заборона «каналів Медведчука» негативно вплине на свободу слова

    Рішення української влади про заборону каналів NewsOne, «112 Україна» та ZiK може вплинути на свободу вираження поглядів в Україні, йдеться в доповіді Управління Верховного комісара ООН з прав людини.

    Про це повідомляє Радіо Свобода.

    «Хоча для держави законною метою є захист національної безпеки, у тому числі шляхом протидії дезінформації, УВКПЛ стурбоване тим, що це рішення може вплинути на свободу вираження поглядів в Україні і нагадує, що держави зобов’язані поважати, захищати і забезпечувати права на свободу вираження поглядів, у тому числі право шукати, отримувати і поширювати різноманітну інформацію та ідеї», – сказала Матільда Богнер, голова моніторингової місії ООН з прав людини в Україні.

    Нагадаємо, раніше канали Медведчука закрили через російське фінансування. На це відреагувала РПЦвУ і попросила не владу не чинити з нею так, як із проросійськими каналами і почала волати про «гоніння на церкву». У РПЦвУ визнали, що після закриття 3-х каналів Медведчука, для їх діяльності залишився лише амвон храму. Крім того вони очікують, що після закриття проросійських каналів, наступними можуть прикрити їх.

    Московський патріархат провів «зібрання постраждалих від гонінь» у Києво-Печерській лаврі і створив «Спілку православних адвокатів». В той час як проросійський нардеп Вадім Новинський буде боротись «за конфесійний мир» в українському парламенті.

    Водночас РПЦвУ намагається прикрити сайт «Миротворець», який регулярно викриває злочини єрархів МП проти України.

    Найсвіжіше

    Популярне