Середа, 27 Березня, 2024
Бiльше

    Священник РПЦвУ з Закарпаття помолився за «напоумлення патріарха Варфоломія»

    Архімандрит РПЦвУ Венедикт (Хромей) впевнений, що «з ними (РПЦвУ, – ред.) Господь» і помолився російською мовою за «тих, що заблукали… за патріарха Варфоломія і його однодумців, щоб Господь напоумив і пом’якшив їх серця».

    Відео з промовою архімандрита з Закарпаття було оприлюднене на Youtube-каналі Відділу зовнішньоцерковних зв’язків РПЦ, який очолює Іларіон (Алфєєв). На відео він був представлений як «духовно окормляючий канонічну громаду закарпатського села Ділове».

    Нагадаємо, Венедикт (Хромей) був агітатором за так звану «Русинську народну республіку. А на його сторінці в соцмережах – повний набір любителя «русского міра»: «вєлікая пабєда 75 лєт», фейковий прапор «підкарпатських русинів», пости із патріархом російської церкви Кірілом Гундяєвим.

    Архімандрит Венедикт, як і багато служителів Московського патріархату, – «внє політікі» і «за мир». Але репостить дописи місцевих депутатів ОПЗЖ і навіть Шарія, якому СБУ нещодавно ручила підозру через розпалення релігійної ворожнечі. Венедикт також підтримує російську пропаганду стосовно російсько-грузинської війни, а саме стверджує, що не Росія напала на Грузію, а сама Грузія напала на Цхінвал.

    Нагадаємо, минулого року, представники Хустської єпархії Російської православної церкви в Україні, побили жіночку літнього віку, яка разом з громадою виявила бажання перейти в лоно канонічної Православної Церкви України. Православна громада в селі Ділове Рахівського району ще у січні-лютому 2019 року проголосувала за перехід із РПЦвУ до ПЦУ і зареєстрували свою нову громаду, але цього не сприйняв місцевий священник Венедикт (Хромей) і менша частина тих, хто був проти переходу.

    Благочинному ПЦУ на Закарпатті били вікна і кидали записки із погрозами, щоб той не сприяв переходам громад. Також вірянам ПЦУ на Закарпатті зловмисники підпалили гараж й власне житло. Про такі діяння московських вірян на Закарпатті архімандрит РПЦвУ Венедикт (Хромей) не говорить і не молиться за їх «напоумлення».

    У лютому 2021 року громада ПЦУ в Діловому відслужила першу літургію, після довгої судової тяганини з московською церквою. Також при передачі храму, всередині, знайшли бейсбольні біти, які віряни РПЦвУ, ймовірно, переховували для силових провокацій.

    Скріншот із сторінки у Фейсбуці Венедікта Хромого

    Світлина: Закарпаття онлайн

    Найсвіжіше

    Популярне