Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    На Закарпатті зловмисники намагались підпалити житло вірянина ПЦУ

    У селі Ділове у ніч на 10 січня зловмисники намагались підпалити житло вірянина ПЦУ. 

    Про це повідомляє єрарх Православної Церкви України єпископ Варсонофій.

    «Важливо!!!! Репост!!!! Сьогодні біля 1.30.год. ночі здійснено замах на життя сім’ї Никоряк Івана- касира Свято-Успенської релігійної громади ПЦУ села Ділове . Особа , яка здійснила підпал будинковолодіння поки що не встановлена, але серед місцевих жителів вже є підозри. ПОЛІЦІЄ ТЕПЕР КОГО ЗАХИЩАТИМЕШ???ПІДПАЛЮВАЧА????», – написав єпископ.

    Єпископ Варсонофій також нагадав, що говорив про погрози з боку РПЦвУ ще із 6 січня. 

    «Поліція робить видимість ,що займається цим питанням. Я зателефонував до заступника начальника обласного Управління Нацполіціі в Закарпатській області – Романа Уса… після короткої розмови він «кинув» слухавку!!! Тепер в поліції напевно так спілкуються», – написав він.

    Знаючи, що обласна влада подію підпалу будинку представника релігійної громади ПЦУ буде максимально замовчувати, владика ПЦУ звернувся до Офісу Президента України, СБУ, МВС, Нацполіції та генпрокуратури.

    Нагадаємо у селі Ділове московський патріархат перешкоджає вірним ПЦУ молитись у власному храмі. Громада ще у 2019 році перейшла до української церкви, виграла всі суди, але цього не прийняли у єпархії моспатріархату. Місцевий служитель РПЦвУ і сепаратист «Русинської народної республіки» Венедикт Хромей 5 січня роздавав вказівки поліцейським, щоб ті блокували вхід до храму виконавчій службі й вірянам ПЦУ.

    Найсвіжіше

    Популярне