Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит УПЦ (МП) Феодосій 7 січня згадував патріарха Московського на Літургії (Відео)

    Митрополит УПЦ (в єдності з МП) Феодосій (Снігірьов) 7 січня під час Божественної літургії згадав ім’я московського патріарха Кіріла (Гундяєва), який підтримує вбивства українців і злочинну агресію рф проти україни.

    Про це повідомляє Андрій Пінчук (“Веселий піп”).

    Митрополит, який керує УПЦ (МП) в Черкасах Феодосій “привітав всю УПЦ з Різдвом та як завжди, висловив поминанням свою підтримку патріарху Кирилу Гундяєву. Але УПЦ – не мп. Не сплутайте”, – підписав відео отець Андрій Пінчук.

    У коментарях під відео люди написали, що митрополит Феодосій послідовний прихильник “русского міра”. Його підозрюють у запереченні збройної агресії РФ та поширенні закликів до міжконфесійної ворожнечі. Нещодавно йому зняли цілодобовий арешт.

    На початку 2023 року митрополит Феодосій отримав підозру у запереченні збройної агресії РФ та поширенні закликів до міжконфесійної ворожнечі, тоді йому присудили і домашній арешт, повідомляла Служба Безпеки України. Правоохоронці зауважують, що на домашньому арешті митрополит продовжив публічно розпалювати релігійну ненависть у відео, які публікували на YouTube-каналі сайту Черкаської єпархії УПЦ МП.

    Раніше у РПЦ закликали “сугубо” молитись за ув’язнених архіпастирів-колаборантів із УПЦ (МП), в тому числі за Снігірьова. Митрополит Феодосій висловлював прагнення повернутись назад в країну, де “неважливо, якою мовою ти розмовляєш”.

    Найсвіжіше

    Популярне