Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит УПЦ (МП) хоче назад в країну, де неважливо, якою мовою ти розмовляєш

    26 липня митрополит «Черкаський і Канівський» УПЦ МП Феодосій (Снігірьов) записав чергове звернення до пастви. На цей раз він торкнувся теми мови.

    На відміну від попередніх роликів, єрарх говорив українською. Він пояснив, що записує відео через запитання від вірян про мову його звернень. Снігірьов заявив, що добре знає українську і навіть інколи виголошує нею проповіді. Проте свої відео на ютубі записував і записуватиме російською, адже це, мовляв, одна з робочих мов ООН та ЮНЕСКО . Крім того, її , за словами митрополита, без перекладу розуміють мільйони людей у всьому світі, зокрема жителі Греції, Сербії, Молдови, Грузії та США. Начебто саме бажанням бути зрозумілим для жителів іноземних країн і доносити їм інформацію про «гоніння» Феодосій пояснює своє небажання записувати ролики державною мовою.

    Також, Снігірьов закликав не розділяти людей за мовним принципом. Ті ж, хто вважає, якусь мову «знаряддям злочину», на думку митрополита, самі скоюють злочин.

    «Нехай Господь нас всіх примирить і заспокоїть, і дасть нам жити, як раніше. Коли всі прекрасно розуміли один одного і ні в кого не викликало обурення, що людина не з тим кольором шкіри чи говорить не тою мовою… Коли справді була свобода: свобода слова, свобода думки, свобода віросповідання. Як же хочеться більшості громадян України повернутися саме в ту країну. Молимося за це і віримо, що рано чи пізно це відбудеться», – заявив він насамкінець. При цьому єрарх не уточнив, яку країну минулого він має на увазі.

    Варто зазначити, що митрополит Феодосій зараз перебуває під домашнім арештом за статтею про розпалювання міжконфесійною ворожнечі. Згодом йому висунули ще й звинувачення у запереченні та виправдовуванні збройної агресії РФ.

    Нагадаємо, раніше Снігрьов застерігав УПЦ МП від «самочинного» проголошення автокефалії.

    Найсвіжіше

    Популярне