Четвер, 2 Травня, 2024
Бiльше

    Митрополит УПЦ (МП) в Черкасах застеріг від „самовільного проголошення автокефалії“

    14 липня митрополит „Черкаський і Канівський“ УПЦ (МП) Феодосій (Снігірьов) записав звернення до прихожан.

    У 30-хвилинному ролику, викладеному на каналі єпархії на Ютубі, ієрарх серед іншого ділиться своїми роздумами щодо теперішнього положення УПЦ МП та її місця у структурі світового православ’я.

    На думку Снігірьова теперішній статус його церкви [перебування у складі РПЦ – ред.] є найкращим для спасіння душі. Інші сценарії – об’єднання з ПЦУ, або ж просто проголошення незалежності проти волі Москви – він вважає „неприйнятними“ та думає, що віряни УПЦ МП їх не приймуть.

    У випадку самовільного відділення від РПЦ за його словами очільники УПЦ МП нічим не відрізнятимуться від патріарха Філарета. Показово, що в 33 хвилинному відео єрарх тільки біля двох хвилин спілкується українською. Цікавий, також й той факт, що звернення було продубльоване на сторінці єпархії в забороненій в Україні із 2016 року російській соцмережі „ВКонтакте“.

    Нагадаємо, митрополит Феодосій раніше розповідав про „рейдерство“ ПЦУ. Також митрополит УПЦ (МП) Феодосій підозрюється у розпалюванні міжконфесійної ворожнечі та виправдовуванні, визнанні правомірною, заперечення збройної агресії Росії проти України, глорифікації її учасників.

    Найсвіжіше

    Популярне