П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Запобіжний захід продовжили: у Черкасах судять митрополита УПЦ (МП)

    Перед будівлею суду обвинуваченого чекала група людей, які нагадали священнику, що через його дії щодня гинуть як українські захисники, так і безневинні люди, серед яких діти.

    Митрополита підозрюють у розпалюванні міжконфесійної ворожнечі та виправдовуванні, визнанні правомірною, заперечення збройної агресії Росії проти України, глорифікації її учасників.

    На засіданні прокуратура клопотала про продовження строку запобіжного заходу. Оскільки 10 червня спливає термін цілодобового домашнього арешту, тож сторона обвинувачення просить продовжити цей термін. Зі слів прокурора, ризики залишаються ті самі, зокрема, обвинувачений може переховуватися від слідства, впливати на свідків.

    Також, за словами прокурора, є ризик, що Снігірьов може впливати на свідка, місцезнаходження якого наразі невідоме.

    Суддя поцікавилася у прокурора, чи залишається ризик, що обвинувачений, перебуваючи під цілодобовим домашнім арештом, буде продовжувати поширювати інформацію на офіційному сайті черкаської єпархії, в яких може міститися інформація, яка розпалюватиме ворожнечу. На це прокурор відповів, що це ймовірно. Крім того, додав, що на сайті після Великодня вже з’явилося відео зі зверненням Феодосія, де він говорить про “гоніння церкви”.

    Натомість захисник обвинуваченого озвучив клопотання про зміну запобіжного заходу:

    “Слідство вже завершено, докази зібрані, експертизи проведені, потерпілі допитані. Захист вважає, що наразі ризик впливу на свідків відсутній”, — зазначив адвокат підсудного.

    Тому він просив змінити запобіжний захід на нічний домашній арешт, із 23:00 по 6:00. Також до матеріалів справи він попросив долучити звернення від парафіян Свято-Миколаївського собору, де йдеться про діяльність митрополита.

    Найсвіжіше

    Популярне