Понеділок, 29 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит Онуфрій пообіцяв любити «свою землю, свій народ, свою владу, своє військо»

    Митрополит УПЦ (в єдності з МП в Києві) Онуфрій прокоментував рішення Верховної Ради України, яким у першому читанні був прийнятий законопроект 8371, про  унеможливлення діяльності в Україні релігійних організацій, керівний центр (управління) яких знаходиться за межами України в державі, яка здійснює збройну агресію проти України. Він пообіцяв любити свій народ і владу.

    «Що можна сказати з цього приводу? Скажу одне — ми не ображаємося ні на кого», — зазначив митрополит УПЦ (МП) і запевнив, що «центр управління нашою УПЦ знаходиться в Україні, в цьому святому граді Києві. Всі шукають духовного центру, звідки ми управляємося, він також є, але він на Небі. Там є Засновник та Глава нашої Церкви — Господь наш Ісус Христос».

    Очільник УПЦ (МП) додав, що попри цей законопроєкт, вони будуть «любити свою землю, свій народ, свою владу, своє військо. Будемо любити всіх людей і молитися за них».

    Як повідомляв Духовний Фронт України, Верховна Рада 19 жовтня проголосувала у першому читанні за законопроєкт про заборону релігійних організацій, пов’язаних із РФ.

    У грудні 2022 року президент Володимир Зеленський увів у дію рішення РНБО про санкції щодо афілійованих з центрами впливу в Росії релігійних організацій.

    Рішення щодо заборони релігійних організацій, повʼязаних із Російською Феідерацією, спрямоване не проти православʼя чи православних, а має на меті припинити вплив на українців Московського патріархату, вважає голова Державної служби України з етнополітики та свободи совісті Віктор Єленський. 

    Проєкт закону №8371, що передбачає заборону релігійних організацій, які пов’язані з країною-агресоркою, передбачає обов’язкову судову процедуру, що має доказати зв’язок релігійної організації з країною-агресоркою.

    Моспатріарх Кіріл закликав вжити заходів і підтримати Українську православну церкву (що в єдності з МП) на тлі планів України ухвалити нове законодавство щодо релігійних організації, з центрами впливу в Москві.

    Найсвіжіше

    Популярне