Вівторок, 7 Травня, 2024
Бiльше

    Єрусалимський патріарх прибув на святкування Дня Росії

    Увечері в неділю, 11 червня 2023 року, в готелі “Сергій” в Єрусалимі відбувся прийом, організований Російською Духовною Місією (РДМ) на честь національного свята – Дня Росії.

    Патріарх Єрусалимський Феофіл був запрошений на цей захід після старійшого генерального секретаря архієпископа Константинського Аристарха, старшого архімандрита Драгоманського Матфея, архідиякона Марка та єродиякона Симеона.

    Посол Росії в Ізраїлі Анатолий Викторов у своїй промові згадав про внесок Росії у розгром нацистських військ під час Другої світової війни, а також про зусилля патріарха щодо захисту присутності і майна християнських Церков на Святій Землі і про його зусилля з відновлення єдності православних Церков.

    Контекст

    Нагадаємо, раніше ми вже писали, що РПЦ допомагає Єрусалимському Патріархату будувати церкву. РФ використовує Єрусалимського Патріарха, як інструмент, щоб протидіяти юрисдикції Вселенського патріарха. З цією метою патріарх Феофіл у лютому 2021, ймовірно під тиском Москви, закликав до повторного проведення неканонічної Амманської зустрічі, хоча торішній «Амман» зазнав краху, що визнали навіть російські експерти.

    У середині червня 2021 року посол РФ Вікторов і посланники ФСБ вже зустрічались із Єрусалимським патріархом. Після цього російські експерти знову заговорили за «Амман 2.0». Пізніше аналогічна зустріч відбулась 22 липня 2021 року і 15 вересня 2021 року.

    У травні Єрусалимський патріарх зустрівся із представниками РПЦ.

    В той час, як світове православ’я і навіть єпархії РПЦ за межами росії відмежовуються від Московського патріархату через благословення і схвалення злочинного російського вторгнення в Україну, Єрусалимський патріарх Феофіл продовжує тісне спілкування і теплі прийоми російських послів та єрархів.

    Найсвіжіше

    Популярне