Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    Посол РФ в Єрусалимі зустрівся із Єрусалимським патріархом

    Агенти Російської Федерації не упускають зі свого поля зору Єрусалимського патріарха і щомісяця проводять з ним зустрічі, щоб гальмувати процес визнання ПЦУ збоку Єрусалимської Церкви і шкодити Вселенському патріархату.

    11 січня 2022 року Надзвичайний і Повноважний посол Російської Федерації в Ізраїлі Анатолий Викторов був прийнятий патріархом Святого граду Єрусалима та всієї Палестини Феофілом III. Зустріч пройшла у дні роботи Синоду Александрійської Церкви, яка розглядала вторгнення РПЦ в Африку.

    Посол РФ відзначив «постійну відданість Російської Федерації захисту християн Близького Сходу», – йдеться в повідомленні на сайті Московської Патріархії.

    Учасники зустрічі обмінялися вітаннями з нагоди Різдва Христового та Нового року, обговорили забезпечення недоторканності православних релігійних об’єктів Святої землі. Сторони наголосили на неприпустимості будь-яких спроб змінити міжрелігійний статус-кво, що історично склався, на території Ізраїлю, у тому числі в Старому місті Єрусалима, — зазначається на сайті РПЦ.

    У зустрічі брав участь скарбник Руської духовної місії в Єрусалимі єромонах Афанасій (Букін).

    За даними РПЦ, Афанасій (Букін) передав Єрусалимському патріарху раніше запитану інформацію про найбільш різкі випадки прояву агресії з боку радикальних угруповань стосовно подвір’їв Російської духовної місії та їх насельників.

    Беручи до уваги історичне минуле, коли під прикриттям священників діяли агенти КДБ, можна припустити, що служителі «Російської духовної місії» в Єрусалимі виконують не тільки свої прямі обов’язки, але відпрацьовують геополітичні інтереси Кремля.

    Нещодавно релігійний експерт Олександр Єфременко розповідав про миротворчо-окупаційну діяльність РПЦ в Єрусалимському патріархаті. Також ми пояснювали, навіщо у РПЦ занепокоїлись «небезпекою для християн» в Єрусалимі.

    Нагадаємо, раніше ми вже писали, що РПЦ допомагає Єрусалимському Патріархату будувати церкву. РФ використовує Єрусалимського Патріарха, як інструмент, щоб протидіяти юрисдикції Вселенського патріарха. З цією метою патріарх Феофіл у лютому 2021, ймовірно під тиском Москви, закликав до повторного проведення неканонічної Амманської зустрічі, хоча торішній «Амман» зазнав краху, що визнали навіть російські експерти.

    У середині червня 2021 року посол РФ Викторов і посланники ФСБ вже зустрічались із Єрусалимським патріархом. Після цього російські експерти знову заговорили за «Амман 2.0». Пізніше аналогічна зустріч відбулась 22 липня 2021 року і 15 вересня 2021 року.

    За словами митрополита Епіфанія визнання ПЦУ розглядається в Єрусалимській Православній Церкві. 29 листопада 2021 року Єрусалимський патріарх відвідав предстоятеля Грецької Церкви, який визнав ПЦУ.

    Найсвіжіше

    Популярне