П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    В РПЦ думають над канонізацією Суворова

    24 серпня у Санкт-Петербурзі відбулось засідання Священного Синоду Російської православної церкви. На ньому серед іншого розглянули питання канонізації святих. На розгляд відповідної комісії було подано питання причислення до лику святих полководця Олександра Суворова. Про це пише офіційний сайт РПЦ.

    В 2022 про канонізацію Суворова РПЦ просив міністр оборони РФ Шойгу. Там погодились розглянути питання. Раніше МП вже канонізувала іншого полководця – адмірала Ушакова.

    Олександр Суворов – один з найуспішніших російських полководців. Відзначився у війнах проти Туреччини, Речі Посполитої та Франції. В 1794, захопивши столицю Польщі, влаштував у місті масову різню мирного населення. Вбивства були помстою за значні втрати російських військ при облозі. Один із учасників битви писав:

    “На березі Вісли звалені були тіла вбитих: воїнів, жителів, монахів, жінок, дітей. При вигляді цього людське серце завмирає, а погляд сповнюється огидою від побаченого сорому… убитих жителів було незліченно.”

    Інший очевидець, генерал німецького походження згадуючи вчинене росіянами щораз плакав. Вигляд поруйнованої та наповненої трупами польської столиці нагадував йому пекло.

    Нагадаємо, Синод РПЦ засудив предстоятеля Латвійської Церкви за “руйнування церковної єдності”.

     

    Найсвіжіше

    Популярне