Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Єрусалимський патріарх зустрівся із представниками РПЦ

    11 квітня патріарх Єрусалимський Феофіл прийняв у себе митрополита РПЦ Антонія (Сервюка) та священника Моспатріархату Нікалая Балашова.

    Про це повідомляє orthodoxtimes.com.

    Візит відбувся незадовго до святкування найбільшого християнського свята – Воскресіння Христового, яке цього року припало на 16 квітня.

    Відомо, що Росія має інтереси в Україні та на Близькому Сході, де вони намагаються вплинути на релігійні організації та використовувати їх для зміцнення свого впливу в цих регіонах. Представники РПЦ регулярно проводять зустрічі із патріархом Феофілом, щоб той продовжував триматись лінії Моспатріархату і не намагався визнати Томос для ПЦУ.

    Очільник Єрусалимської Церкви зустрівся також із директором кафедри теології та філософії Бухарестського університету, а також прийняв у себе в Тронда Букевіца з Норвегії, який роками працював у мирному діалозі між ізраїльтянами та палестинцями, та його наступницю Інгрід Розендуф Джойс, яка працювала в організації «Рада у справах релігії та життя громад».

    Потім він патріарх Феофіл зустрівся із митрополитом Патри Хризостомом, який очолював групу з 50 паломників і монахинь монастиря Благовіщення.

    Найсвіжіше

    Популярне