Вівторок, 16 Квітня, 2024
Бiльше

    Привезли хабар: росіяни знову прибули до Єрусалимського патріарха

    17 лютого делегація керівництва міста Москви на чолі з керівником Департаменту зовнішньоекономічних та міжнародних зв’язків російської столиці С.Є. Черьоміним відвідала Єрусалимську патріархію.

    Як зазначає сайт РПЦ, “делегацію тепло вітав Блаженніший Патріарх Святого Міста Єрусалима та всієї Палестини Феофіл III”.

    У вітальному слові патріарх Феофіл поділився спогадами про перебування в Москві, а також розповів про історію та сучасне життя Єрусалимської патріархії та Святогробського братства, йдеться в офіційному повідомленні прес-служби РПЦ.

    За неофіційною інформацією росіяни регулярно возять хабарі Єрусалимській церкві, щоб та протидіяла Вселенському патріархату і визнанню ПЦУ.

    До складу делегації представників країни агресора, яка прибула до Ізраїлю для участі у круглому столі «Москва – Ізраїль. Діалог релігій», також увійшли: заступник керівника Департаменту зовнішньоекономічних та міжнародних зв’язків Москви О.О. Жиліна, президент Московської торгово-промислової палати В.М. Платонов та інші офіційні особи.

    Росіян супроводжували Надзвичайний та Повноважний посол російської федерації в Ізраїлі А.Д. Вікторов, начальник Російської духовної місії в Єрусалимі архімандрит Алєксандр (Єлісов), заступник начальника РДМ єромонах Дометіан (Маркарян) й інші.

    Немає підтвердженої інформації про те, що Росія платить хабарі Єрусалимському патріарху. Однак, відомо, що Російська православна церква та її представники мають певний вплив на Єрусалимський патріархат.

    Якщо Єрусалимський патріархат отримує фінансову підтримку від Росії, це може стати причиною для занепокоєння щодо його незалежності та об’єктивності прийняття рішень.

    Відомо, що Єрусалимський патріарх був одним із ідеологів проведення Амманської зустрічі, на якій мали осудити надання Томосу ПЦУ. З такою ініціативою Феофіл виступив після зустрічі із Путіним в Кремлі.

    Найсвіжіше

    Популярне