П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    В УПЦ (МП) заявили, що прапор «Новоросії» їм підкинули

    Єрарх УПЦ МП, митрополит в Черкасах Феодосій (Снігірьов) прокоментував знайдення прапору терористів “Новоросії” на об’єктах УПЦ в єдності з Московським патріархатом. Він заперечує причетність УПЦ МП до злочинів проти України.

    «Шановні, коли під час обшуків ви підкидаєте агітаційне сміття десь у парафіяльному храмі на Закарпатті, це сумно, але не смішно. Але коли під час обшуків у найвідомішому жіночому монастирі в самому серці України ви підкидаєте прапор “новоросії”, то ви виставляєте себе на посміховисько перед усією країною», – заявляє єрарх УПЦ МП на офіційному сайті єпархії.

    На підтвердження своїх слів, він навів віддаленість Золотоноші і «новоросії».

    Феодосій заявив, що СБУ намагається «старанно дискредитувати Українську Православну Церкву?». За словами Снігірьова, через обшуки в УПЦ МП, Господь забрав в СБУ розум.

    Крім цього, єрарх УПЦ МП пригрозив правоохоронцям Судом Божим.

    Митрополит УПЦ МП у Черкасах Феодосій (Снігірьов) активно протистоїть об’єднанню українців в одній помісній Церкві. Він нагородив медалями «За вірність» всіх благочинних, що не перейшли в ПЦУ.

    Варто зазначити, що це вже не перший випадок, коли в УПЦ МП відмовляються визнати свою причетність до колабораціоністської діяльності. Раніше підозрюваний СБУ митрополит Іонафан зачитав на камеру свій вірш «Люблю Україну». Також митрополит УПЦ (МП) в Чернівцях звинуватив СБУ в брехні через ноутбук із дитячим порно.

    Крім цього в УПЦ (МП) обурені обшуками СБУ і «готові стати на захист».

    8 грудня СБУ виявила в єпархіях УПЦ (МП) російські паспорти, «перепустки федеральних радників рф» та прапор «новоросії».

    Фото: СБУ /

    Найсвіжіше

    Популярне