Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Моспатріарх заявив, що лише росія здатна розрізняти, де добро, а де – зло

    Нову порцію пропаганди видав московський патріарх Кіріл (Гундяєв) 6 вересня. Намагаючись відбілити терористичний, злочинний путінський режим, який причетний до десятків тисяч вбивств та окупації суверенної території України, Кіріл прирівняв цей режим до добра.

    Про це йдеться у проповіді очільника РПЦ, опублікованій у Фейсбуці, передає Духовний Фронт України.

    «Сила сучасної Росії здатна протистояти багатьом силам, у тому числі тим, хто бореться з Богом і з Христом. Тим силам, які спрямовані та спрямовують своє жало на вразливість людини таким чином, щоб вона втратила здатність розрізняти добро і зло», – сказав Кіріл.

    Смішно чути, як пропагандист рясі, що виправдовує воєнні злочини розказує, як росія здатна правильно розрізнити де добро, а де зло, на відміну від іншого світу. До того ж Гундяєв прикриває загарбників вірою в Бога і навіть самим Богом, що ще цинічніше і огидніше.

    «І ми повинні дотримуватись здатності і готовності відрізняти добро від зла, керуючись не тимчасовими політичними інтересами, не людськими амбіціями, а виключно тим моральним законом, який Бог вклав у наші душі, у саму природу людини» – зауважив Гундяєв.

    Він навіть побажав, щоб Москва зберігала і надалі «можливість залишатися островом свободи в цьому бурхливому світі, щоб саме тут формувався здоровий духовний опір будь-яким спробам змішати добро і зло і повністю відмовитися від того, щоб гріх називати гріхом, а чеснота — чеснотою».

    Таким чином Кіріл сам себе осуджує своїми проповідями і словами. В рф вбили Нємцова, отруїли Навального, та карають за одиночні мовчазні мітинги на підтримку України. Введена сувора цензура на ЗМІ, а всіх незгодних оголошують “іноагентами”. Фейсбук у рф вже заборонений. Тобто свободою в Москві навіть не пахне.

    Саме російська федерація називає зло добром і вбивство і окупацію України «захистом» і «спецоперацією по денацифікації і демілітаризації». РФ бреше про «референдуми» та поширює іншу брехню про «біолабораторії». Від російського «добра» постраждали понад дві сотні храмів – найбільше в УПЦ МП, яка до того ж підпорядкованій Московському патріархату. Через викривлене «вміння розрізняти де добро, а де зло» від рук рашистів загинуло 383 дитини та щонайменше 742 отримали поранення.

    Якби московський патріарх дійсно хотів чи вмів розрізняти добро і зло він би неодмінно засудив путінську «спецоперацію», як неспровоковану нічим війну проти України, як гріх вбивства, як зло, яке не може бути виправдане. Він міг би повторити подвиг митрополита Філіпа, який засудив кровопролиття і пішов проти імперії зла.

    Очільник РПЦ не вперше виправдовує путінський режим

    Натомість РПЦ продовжує підтримувати злочини Кремля.  Нещодавно Кіріл також заявив, що на боці росії – правда. Ці слова не стали обмовкою, а є цілим рядом аналогічних висловів, що виправдовують злочини російської федерації.

    Саме через підтримку Кірілом війни рф проти України, президент Німеччини звинуватив керівництво РПЦ у приєднанні до злочинів війни проти України. Патріарх Варфоломій під час візиту предстоятеля ПЦУ до Греції теж засудив російську війну проти України. «Московський патріарх Кирил виправдовує цю війну, навіть називає її священною. Це не священна війна, це – диявольська війна!», – підкреслив патріарх Варфоломій.

    Нагадаємо, раніше Кіріл брехав, що РПЦ «несе слово миру», а російські війська «справедливість». У кінці червня, після падіння в храмі в Новоросійську Кіріл висловив сподівання, що в росіян не з’явиться жодних страхів і почуття невпевненості. Він запевнив у правильності дій путіна і російських загарбників.

    Також Гундяєв спробував перекласти кримінальну відповідальність за звірства рф в Україні із Росії на інші країни, зокрема на Британію і США. Він нагадав, як в минулому поділи на Русі «штучно провокувались ззовні». Гундяєв не звинуватив росію за війну проти України, а зовнішні ворожі політичні сили у розділенні народів «історичної Русі».

    Найсвіжіше

    Популярне