Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    Патріарх Варфоломій знову засудив російську війну проти України

    4 вересня 2022 року в храмі на честь Успіння Богородиці на о. Тасос (Греція) відбулася урочиста Божественна літургія, яку очолили Його Всесвятість Вселенський патріарх Варфоломій, Його Блаженство Архієпископ Афінський і всієї Еллади Єронім та Його Блаженство Митрополит Київський і всієї України Епіфаній.

    До співслужителів та всіх присутніх звернувся Вселенський патріарх Варфоломій. Значну частину свого слова він присвятив Україні, знову засудивши несправедливу і жорстоку війну, яку Росія безпідставно розв’язала і веде проти нашої держави. Також Патріарх піддав критиці тих, хто продовжує ширити розділення і сумніви серед православних попри ясні, тверді, послідові та канонічно обґрунтовані рішення Вселенського Патріархату щодо церковних питань в Україні, повідомляє пресслужба ПЦУ.

    На завершення історичного богослужіння за грецькою традицією Митрополит Київський і всієї України Епіфаній, як особливо почесний духовний гість, роздав антидор усім богомольцям.

    Програма другого дня візиту продовжиться заходами, які відбудуться ввечері у неділю.

    Протягом двох днів візиту предстоятель ПЦУ мав окремі двосторонні зустрічі зі Вселенським Патріархом Варфоломієм та Архієпископом Афінським і всієї Еллади Єронімом, під час яких серед інших тем обговорювалися питання протидії російській агресії та осудження глави РПЦ Кирила Гундяєва за підтримку злочинів кремлівської влади проти українського народу і поширення єретичної етнофілетичної ідеології «русского міра».

    Патріарх Варфоломій та Архієпископ Єонім засвідчили непохитність підтримки українського народу загалом і Православної Церкви України зокрема в час випробувань і страждань через війну, яку Росія веде проти України.

    Найсвіжіше

    Популярне