Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Спільна літургія Вселенського патріарха, митрополита Київського та архієпископа Афінського (Фото)

    У святому храмі Успіння Богородиці в Тасосі відбулася Божественна Літургія, яку очолив Вселенський Патріарх Варфоломій у співслужінні Архієпископа Афінського і всієї Греції Єроніма та Митрополита Київського і всієї України Епіфанія та багатьох єпископів.

    Митрополит Епіфаній, звертаючись до патріарха Варфоломія, Архієпископа Єроніма і Митрополита Неапольського і Тасосського Стефана не приховував своєї радості та хвилювання за історичне співслужіння трьох Предстоятелів і спільну літургію, яку вони звершили, передає orthodoxtimes.com

    «Не передати словами духовну радість сьогоднішньої Божественної Літургії», – зазначив він і додав: «Ми всі разом свідчимо про єдність Церкви Христової».

    Звертаючись до патріарха, він підкреслив: «Ваша Всесвятість, Ви присвятили своє життя єдності Церкви і доклали всіх зусиль для успіху Священного і Великого Синоду, щоб забезпечити розв’язання актуальних проблем Православної Церкви і відновлення єдності Церкви України та Північної Македонії».

    Також митрополит Епіфаній продовжив: «Дехто відмовляється від церковного причастя заради влади. Вони прагнуть світської влади та багатства», і закликав їх «відмовитися від упертості та повернутися до правди та єдності церкви».

    Він також подякував грецького народу за підтримку, яку вони виявляють Україні і важливу гуманітарну допомогу, яку вони надіслали в цей важкий період. «Ми, українці, – підкреслив він, – боремося за свою країну, за свою Церкву і за свій народ».

    Звертаючись до архієпископа, він висловив радість за братню любов, яку він і Елладська Церква виявили до благочестивого народу України.

    У своїй промові Вселенський патріарх, посилаючись на значний історичний шлях Церкви, наголосив, що у своєму багатовіковому шляху, попри проблеми та складні умови, їй завжди вдається знайти правильний шлях у підсумку і успішно протистояти всім проблемам.

    Він також послався на позицію Архиєпископа Афінського, підкресливши, що Церква Греції та Його Блаженство завжди ставлять на перше місце найвищу користь для Церкви.

    Вчора ввечері муніципалітет оголосив Вселенського патріарха та архієпископа Афінського і всієї Греції почесними громадянами острова, а митрополиту Київському вручили пам’ятну дошку – на честь його візиту на острів.

    Найсвіжіше

    Популярне