Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    РПЦ продовжує підтримувати злочини Кремля: патріарх Кіріл заявив, що на боці росії – правда

    Нову порцію брехні і пропаганди видав окупант в рясі патріарх Московський Кіріл. Він знову взявся виправдовувати злочини путінського режиму і заявив, що Бог нібито не залишить росію, бо правда на її боці. Він також підтримав окупацію України, заявивши, що росію треба захищати.

    Про це повідомляє сайт РПЦ, передає Духовний Фронт України.

    «Будемо і в нинішніх умовах так само міцно сподіватися на Покров Пречистої Богоматері, так само підносити до Її образу свою гарячу молитву, так само любити свою Батьківщину і так само бути готовими захистити її, якщо це потрібно. І віримо, що Господь буде з нами, тому що на нашому боці правда. Хтось може здивуватися і сказати: тому що ми намагаємося жити за правдою Божою, за Божим законом, заповідями; а якщо по-людськи, за слабкістю їх порушуємо, то не відмовляємось від цих заповідей як основного закону людського життя».

    Гундяєв знову виправдав злочини путінського режиму і назвав добром російського агресора, який вбиває українців, вчиняє воєнні злочини, та окуповує Україну.

    Патріарх Кіріл вважає, що сьогодні слід особливо молитися за допомогу росії, бо йде «боротьба добра з космічним злом».

    Крім цього Кіріл зазначив, що сьогодні відбувається змішання добра і зла дияволом. По суті він мимоволі викриває сам себе і Кремль, адже сучасна росія називає «захистом» окупацію інших країн. Це якраз і підпадає під слова Кіріла: «Дияволу треба зруйнувати середостіння між добром і злом, змішати поняття, і сьогодні так і відбувається! Люди не розрізняють, що є добро, а що зло, тому що в усьому світі працюють потужні пропагандистські сили, формуючи такий світогляд. На це і робиться ставка темної сили: якщо люди перестануть розрізняти добро і зло, то вони належатимуть злу, без жодних компромісів».

    На його думку, росія сьогодні має особливу місію, бо називає «зло злом, а добро добром».

    Кіріл вважає, що «настали часи, коли не можна вдавати, що нічого не відбувається, коли потрібно зробити світоглядний вибір, від якого залежить не лише особисте життя того, хто цей вибір робить, але саме існування» росії.

    В московському храмі, де молився очільник РПЦ, були присутні російські військовослужбовці.

    Нещодавно, президент Німеччини звинуватив керівництво РПЦ у приєднанні до злочинів війни проти України.

    Нагадаємо, раніше Кіріл брехав, що РПЦ «несе слово миру», а російські війська «справедливість». У кінці червня, після падіння в храмі в Новоросійську Кіріл висловив сподівання, що в росіян не з’явиться жодних страхів і почуття невпевненості. Він запевнив у правильності дій путіна і російських загарбників.

    Також Гундяєв спробував перекласти кримінальну відповідальність за звірства рф в Україні із Росії на інші країни, зокрема на Британію і США. Він нагадав, як в минулому поділи на Русі «штучно провокувались ззовні». Гундяєв не звинуватив росію за війну проти України, а зовнішні ворожі політичні сили у розділенні народів «історичної Русі».

    Найсвіжіше

    Популярне