Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Російска пропаганда заявила про «військові біолабораторії США в Україні»

    Російська пропаганда вкотре пробила чергове дно своїми безглуздими заявами про “військові лабораторії США в Україні”. Схоже що в росії не можуть вже ефектно розказувати про “другу армію” у світі, адже вона застрягла в українському чорноземі і перетворюється на добрива. Тепер у РФ, щоб хоч якось відвернути увагу від цілковитого провалу “спецоперації в Україні” вигадали нові фейки.

    Центр протидії дезінформації при РНБО попереджає про небезпечність дезінформаційного тренду рф щодо начебто наявності «військових біолабораторій США в Україні».

    Росія вже понад тиждень готує своє населення шляхом дезінформації для демонізації українців та виправдовування війни з Україною в очах громадян рф. росія намагається подати себе не як агресора, а як “жертву”, яка ледь не постраждала від України.

    Водночас окупант поступово позбавляється наративу «денацифікації та демілітарізації» та замінює його вигаданим новим наративом: розробки біологічної та хімічної зброї США в Україні.

    Цей фейк з’явився ще у грудні 2021 року, але тоді не набув масового поширення. Станом на 10 березня 2022, він стає все більш небезпечним, ймовірно, передуючи реальним злочинам окупантів та подальшому звинуваченню України у використанні біологічної чи хімічної зброї проти власного народу. У підтвердження цього висловилась речниця Білого Дому Джен Псакі. Вона назвала такі заяви, класичною безглуздою російською пропагандою.

    Водночас, Україна вживає всіх заходів для недопущення розгортання провокації рф «під чужим прапором», та просить громадян бути обачливими.

    Нагадаємо, українська розвідка повідомляє, що путін готує теракт на ЧАЕС. Також пропаганда Кремля переплюнула Третій Рейх.

    Найсвіжіше

    Популярне