Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    «Класична російська безглузда пропаганда»: У США відповіли на закиди росії про “біолабораторії” в Україні

    Прессекретар Білого дому Джен Псакі назвала заяви Росії про керування лабораторіями біологічної війни в Україні «безглуздими». США попередили, що Москва сама може намагатися застосувати хімічну або біологічну зброю під час вторгнення.

    Про це пише Al Jazeera, передає Детектор Медіа.

    У серії постів у Twitter Псакі зазначила, що Москва «має довгий і добре задокументований досвід використання хімічної зброї». За її словами, це зокрема «спроба вбивства та отруєння» опозиціонера Алєксея Навального.

    «Ми всі повинні стежити за тим, що Росія, можливо, застосує хімічну або біологічну зброю в Україні або розробить операцію під фальшивим прапором із її використанням», – зазначила Джен Псакі.

    Речник Держдепартаменту Нед Прайс звинуватив Росію у «вигадуванні фальшивих приводів у спробі виправдати власні жахливі дії в Україні». Він заявив, що Вашингтон «повністю дотримується своїх зобов’язань за Конвенцією про хімічну зброю та Конвенцією про біологічну зброю і ніде не розробляє і не володіє такою зброєю».

    Прессекретар Пентагону Джон Кірбі назвав звинувачення Росії «абсурдними», «смішними» та «безглуздими».

    «У них немає нічого. Це класична російська пропаганда», – сказав він журналістам.

    Україна також відкинула претензії росії, а прессекретар президента Сергій Никифоров заявив, що Київ «суворо заперечує будь-які подібні звинувачення».

    Раніше речниця російського МЗС Марія Захарова заявила, що «Міністерство охорони здоров’я України наказало знищити зразки чуми, холери, сибірської виразки та інших збудників до 24 лютого, коли російські війська ввійшли в Україну». За її словами, російські військові ніби виявили документи, які підтверджують, що Пентагон фінансував в Україні «військово-біологічні програми». Жодних підтверджень її слів надано не було.

    Найсвіжіше

    Популярне