П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит УПЦ МП Паканич досі не повернув нагороди від Путіна

    Митрополит УПЦ Московського патріархату Антоній (Паканич) досі не повернув нагород від президента країни агресора – рф владіміра путіна.

    Про це Духовному Фронту України розповів речник ПЦУ архієпископ Євстратій (Зоря).

    «… свій орден, який він з задоволенням від путіна отримав він досі тримає в шафці? Він від нього не відмовився, йому кров не капає з цього ордену, на його руки? Йому не соромно? Нехай замислиться над цим», – сказав архієпископ Євстратій.

    Він зазначив, що всі заяви Паканича до президента України і ЄС – це праця на російські наративи.

    «Це частина гібридної агресії проти України і це є створення додаткових підстав для російської федерації виправдовувати свої воєнні злочини на території України. Путін сказав, що він іде захищати православну Церкву від фашистів. Антоній дає йому в руки документи, які використовуються потім пропагандою, як доказ того, що путін правий».

    Також речник ПЦУ звернув увагу, що в УПЦ МП навмисне не вказують, що їхні храми обстрілюють російські окупанти.

    «Коли ми зможемо прочитати серйозні вмотивовані засудження з боку того самого митрополита Антонія (Паканича) насильства, яке чиниться над цивільним населенням і зокрема і над віруючими на тимчасово окупованих територіях?  В новинах їхніх рефреном можна прочитати: “від обстрілу постраждав храм чи монастир”, “від бомбардування поранені, загиблі”… Від чийого обстрілу? Чи це є стихійне лихо? Тобто бомбардування і обстріли в їхніх повідомленнях виглядаються як стихійне лихо, яке з’являється саме собою і не має конкретних винуватців. Чому не вказується на росію, як на конкретного і реального винуватця», – розповів архієпископ Євстратій.

    Нагадаємо, нещодавно єрарх УПЦ МП Антоній (Паканич), пожалівся Зеленському. Він погрожував дестабілізацією в регіоні, якщо президент України не втрутиться і не захистить УПЦ МП.

    Варто зазначити, що митрополит в Борисполі Антоній (Паканич) є лідером проросійського крила в УПЦ МП. Саме він дзвонив до Москви і вибачався, що не зміг заблокувати збори «УПЦ» МП в Феофанії, на яких змінили статут та вичистили згадки про росію. Як зазначав речник ПЦУ, Паканич демонстративно поминає Гундяєва, як свого «господіна і отца».

    Після зміни статуту Антоній (Паканич) натякнув про автокефалію на проповіді словами про «гріх, який поділяє кожного з нас». За словами релігійного експерта Олександра Єфременка, незадовго до зборів УПЦ МП в Феофанії Онуфрій відсторонив Паканича,  від їх організації, адже останній регулярно отримував з Москви інструкції, як і що робити, щоб не допустити розриву УПЦ МП і РПЦ.

    Найсвіжіше

    Популярне