Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    Священник УПЦ МП з Одеси дав коментар російським пропагандистам, що його “обіцяли вбити”

    Російські пропагандисти занепокоїлись долею РПЦвУ – так званої УПЦ Московського патріархату. Чергову порцію брехні про гоніння опублікувало видання “Раша тудей” одіозної Маргаріти Сімоньян, відомої своєю неприхованою українофобією та просуванням фантастичної неправди в угоду Кремлю.

    Крім того, в матеріалі “RT” містяться анонімні скарги священника РПЦвУ з Одеси.  Панотець з “Укра’інской церкві” не погребував використати майданчик “Раша тудей”, що виправдовує геноцид українців, щоб повідомити, що він не “агент Кремля” і пожалітись, що його нібито хотіли вбити, бо він працює в УПЦ московського патріархату.

    Окрім представника РПЦвУ в ролі “експертів” виступає його співслужитель із Москви та один з ватажків так званої терористичної “днр” едуард басурін, відомий поширенням відвертої антиукраїнської брехні. Іронічно, що “представник народної міліції ДНР” підтвердив “факти гоніння” і “розграбування храмів” і захистив УПЦ московського патріархату, яка продовжує свою діяльність на тимчасово-окупованих територіях.

    Також варто зазначити, що в пропагандистській статті на ряду з самоназвою “УПЦ” використовується і “УПЦ МП” і просто “Московський патріархат”. Чому священник із Одеси не обурився та нічого не сказав про незалежність та самоврядність? Чому, якщо українські ЗМІ вказують на зв’язок з РПЦ, то вони, з точки зору рпц в У розпалюють ворожнечу, а якщо російські пропагандисти це роблять, то це нормально і “защіта канананічєкаго праваславія”?

    Чому речник УПЦ МП Миколай Данилевич так любить “спростовувати” статті українських ЗМІ, де просто фігурує абревіатура “РПЦвУ”, але жодного разу не спростував статті про защіту православія від рашистів.  Наприклад статтю представника моспатріархії Андрея Новікова в “ТАСС”, який писав, що прихожани і священники МПвУ дорожать єдністю з російською церквою, ніхто з УПЦ МП не спростував. Звичайно, можна сказати, що є рішення Синоду УПЦ МП чи звернення очільника рпцвУ Онуфрія. Але ж проти перейменування і проти Томосу теж були рішення Синоду УПЦ МП і Онуфрія. Та це не заважало день-у-день тиражувати однотипні тезиси, вдаватися до ганебних провокацій і пропаганди та навіть збирати мітинги проти патріарха Варфоломія і “перейменування”.

    Тому це все більше схоже на страх втрати майна поряд з небажанням розривати сопричастя з тими, хто вбивав та ґвалтував українців. Відновлення сопричастя з власними односельцями УПЦ МП не хвилює.

    Нагадаємо, в УПЦ МП намагаються допомогти уникнути відповідальності затриманому за колабораціонізм монаху. У нього в квартирі знайшли листівки з агітацією, в яких було запевнення щодо швидкої перемоги росії над Україною. Зокрема, знайдено листівку із заголовком: “Война с Украиной будет короткой и увенчаетса полной победой росии”.

    Також священник УПЦ МП в Бородянці підтримав агресію ЗС РФ і сказав, що у 2014 році їх би зустрічали з квітами. Також волонтер Роман Сініцин звинуватив митрополита УПЦ МП Луку в співпраці з окупантами. Саме він допоміг російській пропаганді виправдовувати обстріли мирного населення в Україні.

    Найсвіжіше

    Популярне