П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    В УПЦ МП намагаються допомогти уникнути відповідальності затриманому за колабораціонізм священнику: потрібен розголос

    З’явились нові деталі затримання співробітниками Служби безпеки України священника УПЦ МП на Дніпропетровщині. У нього в помешканні знайдено символіку рф та листівки з прогнозами “полной победи рф” над Україною.

    Як повідомляє релігійний експерт Олександр Єфременко, затриманим виявився Решетняк Сергій Іванович, 03.09.1962 року народження, відомий як “ігумен Матфій”, клірик Кам’янської єпархії УПЦ московського патріархату.

    Як повідомив Єфременко, відбувся обшук в храмі, де служить Решетняк, в селі Безбородькове Дніпропетровської області та одночасно в помешканні любителя путіна.

    За вказаними адресами в отця Матфея знайшли:

    • символіку російської федерації
    • листівки з агітацією, в яких було запевнення щодо швидкої перемоги росії над Україною. Зокрема, знайдено листівку із заголовком: “Война с Украиной будет короткой и увенчаетса полной победой росии”. (Ймовірно, листівки Матфей, який вважає себе “служителем Бога”, роздавав довірливим українцям в храмі).
    • тексти виправдання нападу рф на Україну нібито з точки зору богослів’я.
    • речові докази, що доводять факти розпалювання міжетнічної ворожнечі ігуменом УПЦ МП Матфеєм (Решетняком).

    “Зараз Матвій (Решетняк) перебуває у слідчому ізоляторі. Але в УПЦ МП вже збирають гроші на заставу, щоб випустити на волю цього негідника, «зам’яти» справу та врятувати власну репутацію, яка зазнає серйозних втрат через численні факти виявлення попів-колаборантів. Тому прошу розголосу, щоб колаборант Решетняк не уникнув покарання!”, – зауважив релігійний експерт.

    “рпц в Україні ніколи не змити зі своїх рук кров невинних українців, бо саме вони привели в Україну російського окупанта!”, – підсумував Єфременко.

    Нагадаємо, нещодавно стало відомо, що на Дніпропетровщині викрито та затримано священнослужителя УПЦ московського патріархату за співпрацю з країною-агресором – російською федерацією.

    Прокуратура звинувачує ігумена у виправдовуванні російської агресії, антисемітизмі (казав, що євреї “стравлюють” українців і росіян між собою), проросійській агітації, вихвалянні путіна на проповіді.

    Також, ігумен УПЦ МП під час богослужінь перед вірянами та відвідувачами підтримував позицію московського патріарха кіріла (нагадаємо, що гундяєв благословив російських військовиків на вбивства українців) та дії окупаційної влади рф, виправдовував військове вторгнення агресора на територію нашої держави.

    Найсвіжіше

    Популярне