Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    Скандальний адмінсуд Києва, що скасовував український правопис, забороняє реєстрацію громад ПЦУ на Вінниччині

    Скандальновідомий Окружний адміністративний суд Києва (ОАСК), очолюваний скандальновідомим суддею Павлом Вовком, блокує перереєстрацію релігійних громад, що перейшли з РПЦвУ до Православної Церкви України на Вінниччині.

    В окремій ухвалі суддя ОАСК Н.В.Клочкова постановила звернутися до підрозділів правоохоронних органів Вінницької області, щоб ті перевірили законність дій Управління у справах релігій Вінницької ОДА з перереєстрації громад, що перейшли з Московського патріархату до ПЦУ.

    Раніше голова ОАСК Павло Вовк просив благословення в Онуфрія за «потрібне рішення», тому не дивно що ОАСК захищає інтереси Російської Церкви в Україні.

    Згідно з ухвалою, оприлюдненою в Реєстрі судових рішень, суддя нагадала, що 30 липня 2021 року ОАСК заборонив Вінницькій облдержадміністрації здійснювати будь-які реєстраційні дії щодо релігійних громад у селах Бахтин, Вербовець, Котюжани та Снітків Вінницької області і тому місцеві чиновники, нібито, не мали права перереєстровувати парафії у ПЦУ.

    «Таке твердження начальника Управління у справах національностей та релігій Вінницької обласної державної адміністрації не лише суперечить змісту самої ухвали суду 30.07.2021, якій він надав самовільного тлумачення, не передбаченого нормами чинного законодавства, але й суперечить відомостям Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, які були при цьому внесені», – говориться в документі.

    Скандальні рішення ОАСК

    ОАСК заробив собі скандальної слави. Так, 11 лютого 2021 року ОАСК ухвалив повернути проспекту Бандери в Києві його попередню назву – Московський проспект. За кілька місяців Шостий апеляційний адміністративний суд визнав законним перейменування проспекту Степана Бандери.

    Також ОАСК зобов’язав переглянути підручники з історії за позовом проросійського політика і фігуранта “Миротворця” Портнова. Апеляційний суд скасував це рішення.

    У травні цього року Шостий апеляційний адміністративний суд задовольнив апеляцію Кабінету Міністрів та скасував рішення ОАСК, яким визнавалася протиправною постанова уряду «Питання Українського правопису».

    Крім того, коли суддя ОАСК Павло Вовк заблокував закон про перейменування РПЦвУ, він їздив за благословенням до очільника РПЦвУ Онуфрія. Також благословення від служителя РПЦвУ отримала суддя Анна Кузьменко. Священник РПЦвУ, який окроплював кабінет цієї судді ОАСК, у 2019 році їздив до Москви. Окрім цього 4 вересня 2019 року Окружний адміністративний суд Києва призупиняв ліквідацію «УПЦ КП», розпочату за підписом почесного патріарха Філарета на Об’єднавчому соборі, задовольнивши заяву адвокатів «Київського патріархату».  Проте вже 11 листопада 2019 року, було призначено апеляційний розгляд у цій справі на якому було скасоване вищезгадане рішення ОАСК.

    Також апеляційна інстанція скасувала рішення ОАСК, яким символіка дивізії «Галичина» визнавалася нацистською.

    Після цього, у квітні, президент України Володимир Зеленський ініціював розпуск ОАСК.

    Найсвіжіше

    Популярне