Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    Вимагають шкіл і лікарень. Росіяни вже відкрито виступають проти будівництва нових храмів РПЦ

    Росією поширюються осередки протестних настроїв, де громадяни РФ виступають проти надмірного будівництва нових храмів Російської православної церкви в умовах катастрофічної нестачі шкіл, лікарень, інших важливих об’єктів.

    До мешканців міст Новосибірська, Омська, Астрахані, Іркутська, Нижнього Новгороду, Обнінська та інших, приєднались жителі Нижньої Тури, що у Свердловській області.

    Там громада виступила проти зведення нового Покровського храму РПЦ. Місце розташування для культової споруди представники духовенства облюбували собі площу між сквером та фундаментом школи, яку було демонтовано через аварійний стан.

    Саме таке сусідство, імовірно, і викликало невдоволення містян. Чимало громадян зауважили, що у районі бракує нової школи на місці старої зруйнованої, або лікарні. Крім того, активісти переконують, що новий культовий об’єкт місту взагалі не потрібний – там достатня кількість церков і храмів у вільній доступності практично кожному мешканцю міста.

    Своєю чергою, представники влади виправдовуються, мовляв, земля була виділена парафії РПЦ ще в 2019 році. Перед тим було нібито опитано 1500 містян, переважна більшість яких нібито підтримала ідею будівництва храму. Проведені офіційні публічні слухання нібито теж підтвердили бажання місцевих мешканців бачити на вказаній земельній ділянці церкву РПЦ.

    Однак, восени 2021 року, коли представники РПЦ провели закладку наріжного каменя у фундамент будівлі, ініціативна група містян заявила, що жодної інформації напередодні опитувань та публічних слухань громадяни не отримували.

    Заява миттєво отримала підтримку понад тисячі містян у пабліку “Подслушано в Нижней Туре”, де і запропонували підписати петицію проти будівництва церкви, пише інформаційно-аналітичний центр “Сова”.

    Представники РПЦ традиційно відповіли словами “спотвореної любові” і накинулись з безглуздими обвинуваченнями в адресу активістів.

    Зокрема стало відомо, що настоятель майбутнього храму єрей Ігорь Кісєльов заявив, що протестувальники нібито “намагаються знайти недолік у будь-якій справі”, а протест їх “спрямований на богоборство”.

    Найсвіжіше

    Популярне