Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    В Омську заморозили будівництво скандального храму, проти зведення якого виступили місцеві мешканці

    Міська адміністрація російського міста Омськ призупинила будівельні роботи у сквері Молодят, де планувалось зведення нового храму Російської православної церкви, проти якого виступила значна частина містян.

    Відомо, що на початку червня 2021 року частину території скверу обгородили металевим парканом, а влада, як і духовенство РПЦ, не взяли до уваги думки місцевих мешканців, які протестували проти вирубки дерев і забудови скверу.

    Незабаром, на будмайданчику переорали землю, провели мінімальні підготовчі роботи і після цього будівництво припинилось.

    Станом на сьогодні, будмайданчик фактично є замороженим, а будівельна техніка туди не в’їздить і не виїжджає. Ситуація викликала подив серед громадян, оскільки РПЦ анонсувала відкриття храму не пізніше за 3 грудня 2021 року, пише “БК55”.

    Нагадаємо, в лютому 2021 року регіональне відділення Російської екологічної партії у місті Омськ виступило з протестом проти вирубки частини скверу Молодят для розчистки території під будівництво храму Російської православної церкви.

    Представники єпархії заявили про намір розчистити від зелених насаджень велику площу, таким чином вирубці підлягали понад 30 дерев. Своєю чергою, представник “Зелених” Роман Давидов заявив, що такі рішення потрібно приймати після публічного обговорення, а також відзначив, що будівництво культових споруд – не єдиний спосіб принести мир у душі людей.

    У відповідь “високодуховні” та “скрєпоносні” клірики РПЦ не вигадали нічого кращого за зустрічні звинувачення і образи на адресу “Зелених”. Зокрема клірик омського собору Успіння пресвятої Богородиці Алєксандр Родкін не приховував агресії, коментуючи, в цілому, мирні заяви місцевих активістів.

    “Те, що замість старих вирубаних дерев відбувається облагородження території – так про це хайпожорні пабліки не пишуть. У чистому вигляді провокація. Не соцмережі, а диверсанти якісь, провокують громадянський конфлікт, налаштовують людей один проти одного”, – писав тоді “сповнений любові” священник РПЦ.

    Найсвіжіше

    Популярне