П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    “Питати вашої думки церква і казачєство не зобов’язані”: Прихильники РПЦ образами відповіли противникам будівництва храму

    13 вересня цього року “Духовний фронт” інформував, як влада Астрахані разом з Російською православною церквою протягом всього 10 днів ухвалили рішення про будівництво нового храму Мосптаріархату на честь шанованого в РФ князя Алєксандра Нєвского у центральній історичній частині міста.

    Тоді ж стало відомо, що незначна група мешканців, серед яких опозиційний депутат та кілька місцевих активістів, досить легко протестували проти настільки швидкого рішення, прийнятого на користь РПЦ.

    Лунали досить дипломатичні заяви, що з такими намірами потрібно бути обережними, оскільки мусульмани матимуть повне право підняти питання про будівництво нової мечеті, а калмики – нового хурулу. Висловлювалась стурбовані імовірністю пошкодження історичних будівель, що розташовані в цій же центральній частині Астрахані, а також, пропозиції підняти питання витрати бюджетних коштів на побудову культової споруди РПЦ після того, як будуть вирішені більш нагальні проблеми міста.

    Однак навіть така легка форма протесту викликала обурення РПЦ.

    Астраханській журналіст Глєб Іванов, виступаючи від імені Моспатріархату, виступив з потоком образ та зневаги в адресу свідомих громадян.

    “Скандал намагаються розпалити вузька група осіб, серед яких противники РПЦ і люди з незадоволеними особистими чи професійними амбіціями – пише істинний російський православний на шпальтах видання “Астраханские новости”.

    “Церква, казачєство і влада навряд що потребують порад самопроголошених активістів з приводу того, будувати чи не будувати храм. Питати їхньої думки церква і казачєство не повинні. Церква і казачєство взагалі нікому нічого не винні. Це церкві заборгували – за знищення і пограбування храмів. І казачєству теж забргували – за геноцид”, – з “любов’ю” зауважив віруючий журналіст Глєб Іванов.

    Достеменно не відомо, який саме геноцид казачєства мав на увазі прихильник РЦП, та зрештою це і не так важливо у розрізі вказаного питання. Вагомим є те, що любов, терпимість, взаємоповага та єднання людей, які з таким завзяттям проповідує РПЦ, миттєво зникають з риторики вірян і духовенства, коли мова йде про майнові інтереси Моспатріархату.

    Найсвіжіше

    Популярне